Home ΚΥΠΡΟΣ Εθνική Ανδρών: Για πρώτη φορά στην Άπω Ανατολή

Εθνική Ανδρών: Για πρώτη φορά στην Άπω Ανατολή


Το πιο μακρινό ταξίδι στην ιστορία της πραγματοποιεί την ερχόμενη Πέμπτη 22 του Μάη η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Ταξιδεύει στην Ιαπωνία για να αντιμετωπίσει, κατόπιν πρόσκλησης από την Ομοσπονδία της χώρας, την Εθνική Ιαπωνίας.

Ο αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 27 Μαΐου και θα αρχίσει στις 13:30 ώρα Κύπρου (19:30 ώρα Ιαπωνίας), με τηλεοπτική μετάδοση από τη Cytavision.

Το προηγούμενο πιο μακρινό ταξίδι της Εθνική μας πραγματοποιήθηκε 43 χρόνια πριν. Το 1971 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε στη Ζάμπια για φιλικούς αγώνες και έκτοτε, όλοι οι αγώνες της ήταν επί Ευρωπαϊκού εδάφους (με εξαίρεση κάποια κοντινά ταξίδια σε Συρία και Ιορδανία).
Παραμονές της συμμετοχής τους στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, οι Ιάπωνες επέλεξαν τη δική μας Εθνική για να δώσουν φιλικό αγώνα και ασφαλώς, η απάντηση στην ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση που απέστειλαν στην ΚΟΠ δεν μπορούσε παρά να ήταν θετική.

Η Εθνική Κύπρου θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Άπω Ανατολή και η πρόκληση που έχουν ενώπιον τους οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της ομάδας μας είναι τεράστια.

Θα ζήσουν όλους τους πρωτόγνωρες ποδοσφαιρικές εμπειρίες οι οποίες θα τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στο μέλλον.
Επιπλέον , ο προπονητής της Εθνικής Πάμπος Χριστοδούλου θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του μαζεμένους για μια περίπου εβδομάδα, κάτι που αποτελεί για τον ίδιο το σημαντικότερο λόγο διεξαγωγής αυτού του φιλικού αφού, θεωρεί πως η καθημερινή επαφή μαζί τους θα το βοηθήσει να πετύχει ακόμη περισσότερο τον στόχο για δημιουργία οικογενειακού κλίματος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Λεπτομέρειες για την αποστολή της Εθνικής Κύπρου στην Ιαπωνία θα δοθούν την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι (12:00) σε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΟΠ.

πηγή: cfa