Home ΚΥΠΡΟΣ Ιστορική στιγμή για τον Ερμή

Ιστορική στιγμή για τον Ερμή

vik_7053


Σημαδιακό ραντεβού για τον Ερμή Αραδίππου που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου. Απόψε στις 19:00 ο τελικός, κόντρα στο Αποέλ.

Στη διαδρομή για τον τελικό ο Ερμής έδωσε επτά αγώνες και στην ημιτελική φάση απέκλεισε τον κάτοχο του τροπαίου Απόλλωνα.

Α’ ΓΥΡΟΣ
Η κλήρωση έβγαλε τοπικό ντέρμπι αλλά ο Ερμής απέκλεισε με χαρακτηριστική ευκολία εκτός έδρας Ομόνοια Αραδίππου με 5-0.

Β’ ΓΥΡΟΣ
Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Παφιακό Στάδιο ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ Κουκλιών και στον επαναληπτικό ηττήθηκε με το ίδιο σκορ. Λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ομάδας των Κουκλιών ο Ερμής κέρδισε όμως την ένσταση (3-0) και προχώρησε στην επόμενη φάση.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Στο πρώτο παιχνίδι έφερε ισοπαλία 0-0 στο Στάδιο ΓΣΖ με την ΑΕΚ Λάρνακας και στον επαναληπτικό την απέκλεισε στο Στάδιο «Αμμόχωστος – Επιστροφή» με 2-0.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Στο Τσίρειο Στάδιο ηττήθηκε με 2-1 από τον Απόλλωνα, τον κάτοχο του τροπαίου. Στο επαναληπτικό προκρίθηκε με το εντυπωσιακό 4-1 να διαμορφώνεται στην παράταση.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Ομόνοια Αραδίππου – Ερμής… 0-5
ΑΕΚ Κουκλιών – Ερμής… 1-0
Ερμής – ΑΕΚ Κουκλιών… 0-1
**Με απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής ο αγώνας κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ του Ερμή
ΑΕΚ Λάρνακας – Ερμής …0-0
Ερμής – ΑΕΚ Λάρνακας…2-0
Απόλλωνας – Ερμής…2-1
Ερμής – Απόλλωνας…4-1

**Στη διαδρομή για τον τελικό η τεχνική ηγεσία χρησιμοποίησε 24 συνολικά ποδοσφαιριστές. Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής ο Παουλίνιο με 540 λεπτά και ακολούθησε ο Μαχράτζε με 532 λεπτά.

**Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Μάρκο Ταγκπατζούμι με τρία τέρματα και ακολούθησε με δύο τέρματα ο Ανδρέας Παπαθανασίου. Από ένα τέρμα πέτυχαν οι Μπεμπά, Αζεβέδο, Ντε Πίνα, Ενρίκε, Νικόλας Αλεξίου, Στέλιος Δημητρίου και Ιωάννης Ταραλίδης.

**Η ομάδα της Αραδίππου πέτυχε δώδεκα συνολικά τέρματα και πιο παραγωγικό ήταν το δεύτερο μέρος των αγώνων της όπου πέτυχε τα μισά (6) τέρματα. Τέσσερα τέρματα σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος των αγώνων της και δύο στη διαδικασία της παράτασης.

πηγή: cfa