Home ΚΥΠΡΟΣ ΑΕΛ: Καταγγελία για εξαπάτηση

ΑΕΛ: Καταγγελία για εξαπάτηση


Καταγγελία στην Αστυνομία Λεμεσού για ενδεχόμενη εξαπάτηση έκανε το πρωί της Τετάρτης, η Διοίκηση της ΑΕΛ σε σχέση με το περιστατικό της κροτίδας στον αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της ΑΕΛ κατάγγειλε ότι η κροτίδα έπεσε μέτρα μακριά από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και ότι δεν είναι δυνατό από τόσα μέτρα μακριά να προκλήθηκε η τρύπα στο πάγκο. Μάλιστα παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό που δείχνει ότι τρύπα στο πάγκο υπήρχε και από προηγούμενα παιχνίδια.

Μάλιστα παρουσιάζουμε, βίντεο που δείχνει το σημείο της έκρηξης και φωτογραφίες από τον πάγκο.

Η Διοίκηση της ΑΕΛ, ζήτησε γραπτή μαρτυρία από τον Διευθυντή των Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού, Δρ. Πέτρο Κουρέα για να διαπιστώσει πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του Κακα. Όπως αποδείχθηκε μέσα από τη γραπτή μαρτυρία του γιατρού, ο τραυματισμός του Κακά δεν ήταν σοβαρός, όπως παρουσιάστηκε.

Σύμφωνα με τον Δρ.Κουρέα και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λεμεσού, ο γιατρός του ΑΠΟΕΛ. Δρ. Κώστας Σχίζας, τηλεφωνούσε συνέχεια στους γιατρούς με προσπάθεια να παρουσιάσουν διαφορετικά τα δεδομένα.

Η ΑΕΛ θα προχωρήσει σε καταγγελία του Δρ.Σχίζα στον Ιατρικό Σύλλογο Κύπρου αλλά και στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά την γραπτή μαρτυρία του Δρ. Πέτρου Κουρέα, την οποία κατέχουμε υπογραμμένη και σφραγισμένη, η οποία θα κατατεθεί και στη Δικαστική επιτροπή.

ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΡΕΑ

Διευθυντής Α’ Βοηθειών Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού,
Ημερομηνίας, 19/05/2014

«Τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Κακά, παρέλαβε στις Α’Βοήθειες η Δρ. Μάρω Κωνσταντή. Εγώ ως Διευθυντής ενδιαφέρθηκα να μάθω για το περιστατικό και την υγεία του και της τηλεφώνησα. Μου είπε ότι θα τον εξετάσει και θα με ενημερώσει. Σε 15΄λεπτά περίπου με πήρε πίσω και μου είπε ότι ο ποδοσφαιριστής Κακά είναι καλά, επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον (κλίμακα Γλασκώβης 15/15) και ότι φέρει δύο μικρά θλαστικά τραύματα στη δεξιά βρεγματικο-κροταφο-ινιακή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και τα οποία χρίζουν το καθένα μια ραφή και μόλις τον ράψει θα με πάρει. Τελικά μπήκαν δυο ραφές στο ένα τραύμα και μία στο άλλο.

Στη συνέχεια με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα τον παραδώσει στο Δρ. Ανδρέα Κυριάκου και ότι πρέπει να πάω να τον δω ιδίοις όμμασι για να έχω δική μου άποψη γιατί ο γιατρός Σχίζας παίρνει τηλέφωνο (δύο φορές) και της λέει να γράψει ότι είναι συγχυτικός. Η ίδια όπως μου είπε του απάντησε ότι δεν μπορεί να γράψει κάτι τέτοιο, γιατί δεν ήταν συγχυτικός και έχει κλίμακα Γλασκώβης 15/15. Ο Δρ. Σχίζας επέμενε ότι στο γήπεδο που τον είδε ο ίδιος ήταν συγχυτικός και του απάντησε ότι «εδώ επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και νευρολογικώς δεν έχει τίποτα».

Η Δρ.Κωνσταντή τον αξιολόγησε δύο φορές νευρολογικά ενώπιον του φυσιοθεραπευτή του και ο ίδιος επέμενε να λέει ότι νιώθει καλά και ότι απλώς νιώθει πόνο τοπικά στη περιοχή των τραυμάτων.

Γύρω στις 19.10 με πήρε τηλέφωνο ο Δρ. Ανδρέας Κυριάκου και μου ανέφερε ότι Δρ. Σχίζας τηλεφώνησε τρεις φορές και επέμενε ότι στη σκηνή ήταν συγχυτικός και δεν ανάπνεε για μερικά δευτερόλεπτα και πρέπει να κρατηθεί, διαφορετικά θα τον έπαιρνε σε ιδιωτική κλινική. Οπόταν εγώ προχώρησα βάση πρωτοκόλλου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και έγινε εισαγωγή από τον Δρ.Καννάβα στο χειρουργικό θάλαμο για παρακολούθηση.

Το απόγευμα της Κυριακής μετά τις 18.30 επικοινώνησα με την επί καθήκοντι χειρουργό Δρ. Στέλλα Χαραλάμπους και μου ανέφερε τα εξής: Μόλις ο ποδοσφαιριστής Κακά υποβλήθηκε σε επαναληπτική τομογραφία εγκεφάλου η οποία είναι απολύτως φυσιολογική και ότι σε λίγο ο ποδοσφαιριστής θα πάρει εξιτήριο.

Τελικά, ο ποδοσφαιριστής ζήτησε όπως μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας για να εξεταστεί από ωτορινολαρυγγολόγο. Να τονίσω, ότι εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο Λεμεσού υπήρχαν δύο ωτορινολαρυγγολόγοι αλλά ο Κακά επέμενε να πάει στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Επιβεβαιώνω ότι όλα τα πιο πάνω στοιχεία είναι αληθή.

Δρ. Πέτρος Κουρέας

Διευθυντής Α’ Βοηθειών Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού,
Ημερομηνίας, 19/05/2014»