Home ΚΥΠΡΟΣ Δίνουν τεράστια σημασία στο φιλικό με την Κύπρο οι Ιάπωνες

Δίνουν τεράστια σημασία στο φιλικό με την Κύπρο οι Ιάπωνες


Πολύ μεγάλη είναι η δημοσιότητα που δίνουν οι Ιάπωνες στο φιλικό αγώνα της Τρίτης με την Κύπρο.

Παραμονές του Μουντιάλ, η Εθνική Ιαπωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ο αγώνας με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ο αγώνας με την Κύπρο θα είναι ο τελευταίος εντός έδρας για την Ιαπωνία πριν τον Παγκόσμιο Κύπελλο για αυτό και το παιχνίδι παίρνει τον χαρακτήρα αποχαιρετιστήριου πάρτι ενόψει Μουντιάλ από τους Ιάπωνες προς την ομάδα τους και με τον τρόπο αυτό παρουσιάζουν τον αγώνα και τα τοπικά ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι 63700 εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν πριν ένα περίπου μήνα και λίγες μόνο ώρες μετά την έκδοση τους.

Για να καλύψουν τον αγώνα, έχουν διαπιστευθεί 590 δημοσιογράφοι (εκ των οποίων οι 250 φωτορεπόρτερ) ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίχτυο της χώρας.

Ασφαλώς η Κύπρος είναι εντελώς άγνωστη στους Ιάπωνες, όχι μόνο από ποδοσφαιρικής άποψης αλλά γενικότερα, όμως , πολλοί είναι αυτοί που έψαξαν και έμαθαν διάφορες πληροφορίες το για το νησί μας, με την ευκαιρία διεξαγωγής του φιλικού αγώνα.

Σε μια πόλη των τόσων πολλών εκατομμυρίων όπως είναι το Τόκυο αλλά και η γειτονική Σαϊτάμα που διαμένει η αποστολή της Εθνικής μας, όλοι γνωρίζουν για τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα και αντιμετωπίζουν την ομάδα μας με μεγάλο σεβασμό.

Μετά τον αγώνα με την Κύπρο, οι Ιάπωνες θα αναχωρήσουν για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και εκεί θα παίξουν άλλα δύο φιλικά, με την Κόστα Ρίκα στις 2 Ιουνίου και τη Ζάμπια στις 6 Ιουνίου.

Σήμερα το απόγευμα ο προπονητής της Εθνικής Ιαπωνίας Αλμπέρτο Ζακερόνι θα μιλήσει σε Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Κύπρο.
Ο Ιταλός τεχνικός έχει στη διάθεση του για τον αγώνα με την Κύπρο τους 23 ποδοσφαιριστές που θα πάρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Eiji Kawashima (Standard Liege), Shusaku Nishikawa (Urawa Reds), Shuichi Gonda (FC Tokyo)
Αμυντικοί: Masato Morishige (FC Tokyo), Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Yuto Nagatomo (Inter Milan), Maya Yoshida (Southampton), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Atsuto Uchida (Schalke 04), Hiroki Sakai (Hannover 96), Gotoku Sakai (VfB Stuttgart)
Μέσοι: Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Keisuke Honda (AC Milan), Shinji Kagawa (Manchester United), Makoto Hasebe (FC Nuremberg), Hiroshi Kiyotake (FC Nuremberg), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Toshihiro Aoyama (Sanfrecce Hiroshima), Manabu Saito (Yokohama F. Marinos).
Επιθετικοί: Shinji Okazaki (Mainz), Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), Yuya Osako (TSV Munich 1860), Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale).

Το Στάδιο
Η Ιαπωνία θα υποδεχθεί την Εθνική μας στο Στάδιο «Saytama 2002». Πρόκειται για ένα υπερσύχρονο Στάδιο το οποίο κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2002 που συνδιοργανώθηκε από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Είναι το μεγαλύτερο αμιγώς ποδοσφαιρικό Στάδιο της χώρας με χωρητικότητα 63700 θεατών.

πηγή: cfa