Home ΚΥΠΡΟΣ Τα έσοδα από την UEFA

Τα έσοδα από την UEFA


Αλλάζουν ξανά τα ποσά που μοιράζει η UEFA στις ομάδες. Η UEFA ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες μέλη της για τα έσοδα που θα έχουν από τη συμμετοχή τους στις προκριματικές φάσεις των διοργανώσεων της. Αυτά είναι τα ποσά που αφορούν μόνο τη συμμετοχή των ομάδων. Υπάρχουν και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά καθώς και από τα εισιτήρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, οι ομάδες θα έχουν τα ακόλουθα οφέλη:

Champions League
*Όλες οι Πρωταθλήτριες ομάδες που θα αγωνιστούν σε οποιοδήποτε προκριματικό γύρο του Champions League αλλά δεν θα εξασφαλίσουν συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης, θα πάρουν από 200.000 ευρώ.

*Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα πάρουν από 150.000 ευρώ.

* Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα πάρουν από 175.000 ευρώ.

*Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και θα αποκλειστούν στη φάση αυτή, θα πάρουν από 200.000 ευρώ.

*Οι 20 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play-offs του Champions League, θα πάρουν από 2,1 εκατομμύρια ευρώ, ανεξάρτητα αν εξασφαλίσουν συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης, ή όχι. Οι ομάδες αυτές δεν θα δικαιούνται τα ποσά τα οποία προνοούνται από τη συμμετοχή τους σε προκριματικούς γύρους παρά μόνο το ποσό του 2,1.

Europa League
*Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα πάρουν από 120.000 ευρώ.

* Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα πάρουν από 130.000 ευρώ.

*Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και θα αποκλειστούν στη φάση αυτή, θα πάρουν από 140.000 ευρώ.

*Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play-offs του Europa League και θα αποκλειστούν από τη φάση των ομίλων, θα πάρουν 150.000 ευρώ.

Τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη φάση των ομίλων, δικαιούνται επιπλέον ποσά, το ύψος των οποίων για τη φετινή σεζόν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την UEFA.