Home ΚΥΠΡΟΣ Ανάλυση αντιπάλων: Λέγκια Βαρσωβίας

Ανάλυση αντιπάλων: Λέγκια Βαρσωβίας


Ιστορία

Από την εξωτερική, μας ήρθε μια από τις μεγαλύτερες, η πλουσιότερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πολωνίας. Ιδρυμένη το 1916, η Λέγκια είναι η ομάδα της πρωτεύουσας και η ομάδα στην οποία μπαίνουν πάντα τα περισσότερα λεφτά. Αρχικά θεωρείτο το κλαμπ του στρατού της Πολωνίας μιας και ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αγωνιστικά τώρα, έχει 10 πρωταθλήματα Πολωνίας και 16 κύπελλα.Έχει παρουσίες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα έχει κανένα πρόβλήμα να βρει πληροφορίες για μας, μιας και στο ρόστερ της είναι οι Σα, Πίντο και Ντόσα Τζούνιορ.

Ο προπονητής

Ο Χένιγκ Μπερκ, μετά από τεράστια καριέρα σαν παίκτης, είναι πλέον προπονητής της Λέγκια. Είναι 44 και θεωρείται ανερχόμενος.

Τα αστέρια

Ο τερματοφύλακας Κούτσιακ, ο δεξιός μπακ Μπερεζίνσκι που αποτέλεσε και το λόγο να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, ο αμυντικός μέσος Γιοντλόβιετς, ο επιτελικός Ντούντα, οι φέρελπις νεαροί ακραίοι Ζίρο και Κοσέτσκι. Μεγαλύτερο όνομα πάντως ο Ράντοβιτς που έπαιξε στα πρώτα ματς επιθετικός (φυσική θέση επιτελικός) και μάτωσε τα δίκτυα 5 φορές! Στο ρόστερ και ο Σαγκανόφσκι, που παρά την ηλικία του έχει το γκολ. Τέλος όπως προαναφέραμε διαθέτουν Ντόσα Τζούνιορ, Χέλιο Πίντο και Ορλάντο Σα. Μόνο ο πρώτος θεωρείται βασικός.

Φέτος

Στο δεύτερο προκριματικό πέρασε με μια νίκη (5-0) και μια ισοπαλία τη Σεντ Πάτρικς. Μετά έκανε επίδειξη δύναμης κερδίζοντας δυο φορές τη Σέλτικ (4-1,2-0). Εκεί που έβλεπε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μια γκάφα με τη χρησιμοποίηση του Μπερεζίνσκι για 2 λεπτά και με όλα κριμένα κόντρα στη Σέλτικ, την έφερε υποψήφια αντίπαλο μας.

Σύστημα

Άλλάζει τακτική αναλόγως αγώνα ο Νορβηγός. Στα προκριματικά του Τ.Λιγκ είχε παίξει με 4-1-3-2, 4-4-2, 4-2-3-1 και 4-1-4-1! Πέτυχε δύο προκρίσεις με τρεις νίκες  και μία ισοπαλία.