Home ΚΥΠΡΟΣ Ανάλυση αντιπάλων: Torino FC

Ανάλυση αντιπάλων: Torino FC


Ιστορία
Ιστορικά, από τη δεκαετία του 70 και μετά είναι μια μεσαία ομάδα της Ιταλίας και τίποτα περισσότερο, με λίγες ευρωπαϊκές εμπειρίες. Πιο πριν βέβαια, είχε κατακτήσει 7 πρωταθλήματα και θεωρείτο το αντίπαλο δέος της μεγάλης Γιουβέντους.
Έχει ιδρυθεί το 1906 και όπως προαναφέραμε, ότι καλό είχε να επιδείξει το έπραξε μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 70′, με εξαίρεση ένα κύπελλο το 92′. Την ίδια χρονιά, έφτασαν και στο τελικό του UEFA.
Καλύτερη περίοδος της ιστορίας της η δεκαετία του ’40 όταν ονομάστηκε και “Grande Torino”. Μετράει 7 πρωταθλήματα Ιταλίας και 5 κύπελλα.
Δεν είμαστε στα 40s αλλά και σήμερα η Τορίνο έχει εξαιρετικό ρόστερ.Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας της, είναι η αναγέννηση της μετά τη χρεοκωπία στι αρχές του 2000. Η φετεινή Τορίνο που τερμάτισε 7η και κάνει επενδύσεις, είναι αποτέλεσμα συντηρητικής πολιτικής για αρκετά χρόνια, που είχε σαν αποτέλεσμα να σταθεί ξανά στα πόδια της.


Προπονητής
Γυρολόγος των ιταλικών γηπέδων, προπονητής παλαιάς κοπής, ο 66χρονος Ζιανπιέρο Βεντούρα βρήκε την Ιθάκη του στη Τορίνο μετά από 17(!!!) ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας! Βρίσκεται στην ομάδα 3 χρόνια και η περσινή ελκυστική ομάδα είναι παιδί του.

Αστέρια
Ακούς Τορίνο και δεν τρομάζεις, βλέπεις το ρόστερ και λες για κάτσε ένα λεπτό… Καμίλ Γκλικ και Ματέο Νταρμιάν στην άμυνα, Νοτσερίνο και Φάρνερουντ στα χαφ, και μπροστά ο πραγματικός τρόμος, το δίδυμο Σέρσι και Κουαλιαρέλα.

Φέτος
Μετά την πολύ καλή χρονιά στη Serie A (7η) η σουηδική Μπρομαποϊκάρνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για τη Τορίνο. 4-0 στην Ιταλία, 3-0 στη Σουηδία. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…

Τακτική

3-5-2 το αγαπημένο του Ιταλού κόουτς