Home ΚΥΠΡΟΣ Αποκλεισμός για την Εθνική Νέων

Αποκλεισμός για την Εθνική Νέων

katelarisnewn
Τρίτο 90λεπτο για το Φάνο Κατελάρη

Αποκλείστηκε με δεύτερη ήττα η Εθνική Νέων U19, τερματίζοντας 3η στον 11ο όμιλο των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών. Οι δύο ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φάνος Κατελάρης και Ανδρέας Φραγκέσκου  που φέτος αγωνίζονται δανεικοί στο Ολυμπιακό και την ΠΑΕΕΚ αντίστοιχα ξεκίνησαν βασικοί στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής στην Τυφλίδα. Πιο κάτω η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ:


Το σημερινό φινάλε καθόρισε και την κατάταξη στον όμιλο που έλαβε μέρος  η Εθνική Νέων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 και δυστυχώς μας άφησε έξω από τις δύο θέσεις πρόκρισης. Το Μαυροβούνιο μετά το σημερινό 6-3 επί της Κύπρου κατέκτησε την πρώτη θέση στον ενδέκατο όμιλο χωρίς απώλειες και τη δεύτερη θέση η Γεωργία, που νίκησε με 3-1 τη Ρουμανία και έφτασε στους έξι βαθμούς. Η Εθνική μας τερμάτισε τρίτη με τρεις βαθμούς και τελευταία η Ρουμανία χωρίς βαθμολογικό κέρδος.
Ο σημερινός αγώνας έγινε στο Mikheil Meskhi-2 στην Τυφλίδα, που φιλοξένησε όλους τους αγώνες, στην παρουσία 100 φιλάθλων. Η Εθνική μας κυνηγούσε μόνο νικηφόρο αποτέλεσμα για να διατηρήσει τις ελπίδες της αλλά δυστυχώς το φινάλε κατέγραψε ήττα.  Η εξέλιξη του σκορ ήταν τέτοια που υποχρέωσε τους νεαρούς διεθνείς μας να κυνηγήσουν την ανατροπή και στο τέλος ήρθε η ήττα με 6-3.

Στο 5′ το Μαυροβούνιο είχε δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα η Εθνική μας δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Μετά από μπαλιά του Φάνου Κατελάρη ο Κ. Παναγή που έφυγε γρήγορα από δεξιά, έστειλε τη σέντρα που απομάκρυνε αντίπαλος αμυντικός σε κόρνερ πριν η μπάλα πάρει τροχιά για τα δίκτυα. Η Κύπρος άνοιξε το σκορ στο 18′ με γκολ του Παύλου Χριστοδούλου και στο 27′ το Μαυροβούνιο ισοφάρισε (1-1) με τον Vujnovic. Στο 39′ ο Sarkic έδωσε προβάδισμα για το Μαυροβούνιο, αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου 2-1.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα μας κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης και στο 48′ ο Μιχάλης Χαραλάμπους πέτυχε το 2-2. Στο 56′ το Μαυροβούνιο πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Rudovic και στο 77′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2. Το 5-2  πέτυχε ο Cmiljanic στο 84′ και στο 90′ μείωσε σε 5-3 ο Γιώργος Χριστοδούλου. Το 6-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Χριστοδούλου, Παναγή, Γουίλερ (78′ Νικολάου), Φραγκέσκου (65′ Λεμέσιος), Κούσουλο, Κατελάρη, Φράγκου, Γ. Χριστοδούλου, Π. Κωνσταντίνου (57′ Λίλλης), Π. Χριστοδούλου και Μ. Χαραλάμπους.

Διαιτήτευσε ο Ελβετός Nikolaj Hänni με βοηθούς τον συμπατριώτη του Bekim Zogaj και τον Γεωργιανό Giorgi Elikashvili. Η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει στην Κύπρο αύριο το απόγευμα.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της UEFA στην επόμενη φάση θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο της προκριματικής φάσης. Στον elite round θα προκριθεί επίσης και η καλύτερη τρίτη ομάδα από τους δεκατρείς ομίλους και το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11ος ΟΜΙΛΟΣ)

1 Montenegro ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 3 3 0 0 9 3 6 9
2 Georgia ΓΕΩΡΓΙΑ 3 2 0 1 6 4 0 6
3 Cyprus ΚΥΠΡΟΣ 3 1 0 2 5 9 -4 3
4 Romania ΡΟΥΜΑΝΙΑ 3 0 0 3 1 5 -4 0