Home ΚΥΠΡΟΣ Νικ: “Είχαμε υποβληθεί σε παρόμοιο έλεγχο τον περασμένο Ιούνιο”

Νικ: “Είχαμε υποβληθεί σε παρόμοιο έλεγχο τον περασμένο Ιούνιο”

niknikolaou


Επιτελείο της UEFA θα επισκεφτεί και φέτος την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προκειμένου να ελέγξει τα στοιχεία  σε σχέση με τα Κριτήρια UEFA που έχουν υποβάλει τα Σωματεία στην αρμόδια Επιτροπή της ΚΟΠ. Πρόκειται για μια συνήθη διαδικασία της Αρμόδιας Επιτροπής της UEFA η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλλει σε ελέγχους Ομοσπονδίες μέλη της.

Όπως τόνισε ο Νικ Νικολάου σήμερα με δηλώσεις του στην ΚΟΠ, παρόμοιος έλεγχος είχε γίνει και τον περασμένο Ιούνιο.

«Εντός των επόμενων εβδομάδων θα έρθει στην Κύπρο αντιπροσωπεία της UEFA για έλεγχο των στοιχείων που κατέθεσαν στην Επιτροπή Κριτηρίων της ΚΟΠ τρία Σωματεία μας που συμμετείχαν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης θα γίνει έλεγχος σε ακόμη 3-4 Σωματεία τα οποία θα επιλεγούν τυχαία», δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο  Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας  και Διευθυντής του Σχεδίου Κριτηρίων UEFA κ. Νίκος Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική του Αρμόδιου Τμήματος της UEFA με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να υποβάλλει σε παρόμοιους ελέγχους τις Ομοσπονδίες μέλη της μέχρι και 2-3 φορές τον χρόνο.

«Υπενθυμίζω ότι επιτελείο της UEFA είχε επισκεφτεί την Κύπρο και είχε κάνει παρόμοιο έλεγχο και στις 30 Ιουνίου 2014. Το επιτελείο της UEFA θα έρθει για να κάνει έλεγχο των φακέλων που αφορούν στα κριτήρια της περιόδου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Πρέπει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την επίσκεψη της UEFA, από την στιγμή που ένα Σωματείο έχει τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις του» είναι η τοποθέτηση του κ. Νικολάου, για να προσθέσει:

«Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και το επιτελείο της UEFA δεν επισκέπτεται μόνο την ΚΟΠ, αλλά όλες τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες. Πρόκειται για μία πρακτική που ακολουθείται από την UEFA με 2-3 επισκέψεις τον χρόνο στις Ομοσπονδίες μέλη της και όπως έχω ήδη προαναφέρει, είχαμε υποβληθεί σε παρόμοιο έλεγχο τον περασμένο Ιούνιο αλλά και στην περσινή χρονιά».