Home ΚΥΠΡΟΣ Π. Χριστοδούλου: “Το χειροκρότημα του κόσμου, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε”

Π. Χριστοδούλου: “Το χειροκρότημα του κόσμου, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε”

pampos1


Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο 2ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016, ο απολογισμός της Εθνικής καταγράφει μια νίκη και δύο ήττες.

Έχοντας αγωνιστεί εκτός έδρας με Βοσνία και Ουαλία και εντός έδρας με το Ισραήλ, η Εθνική μας μάζεψε τρεις βαθμούς πάνω στους οποίους θα χτίσει την προσπάθεια της στους αγώνες που ακολουθούν.

«Είδαμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια, διεκδικήσαμε επί ίσοις όροις το βαθμολογικό κέρδος σε όλους τους αγώνες και χάσαμε από το Ισραήλ και την Ουαλία στις λεπτομέρειες. Ξεκινήσαμε με νίκη στη Βοσνία αλλά ακόμη και μετά από αυτό τον αγώνα, δεν είπαμε ότι γίναμε μεγάλη ομάδα.

Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με την ίδια αφοσίωση και τον ίδιο ζήλο, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό από τον κάθε αγώνα», δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο προπονητής της Εθνικής μας Πάμπος Χριστοδούλου, κάνοντας τον απολογισμό των τριών πρώτων αγωνιστικών στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

«Στην ομάδα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος που παρακολουθεί την Εθνική ομάδα. Όμως, για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε, χρειάζονται αργά και σταθερά βήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πολλή δουλειά προκειμένου να αλλάξουμε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν και με τη νοοτροπία αυτής της ομάδας.

Είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και στην ομαδική προσπάθεια ενώ κάποιες άλλες ομάδες στηρίζονται σε συγκεκριμένες μονάδες. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά που έχουμε ως ομάδα από τους αντιπάλους μας», προσθέτει ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Για το γεγονός ότι  η νίκη στη Βοσνία δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την ομάδα μας, χωρίς να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια από πλευράς αποτελέσματων, ο κ. Χριστοδούλου δηλώνει τα ακόλουθα:

«Τόσο στον αγώνα με το Ισραήλ όσο και στον αγώνα με την Ουαλία μας στοίχισαν τα ατομικά λάθη. Βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και στη συνέχεια, όση προσπάθεια και αν έγινε, δεν ήταν αρκετή για να μας χαρίσει τουλάχιστον ένα βαθμό. Για την κάθε ήττα, υπάρχουν πολλές δικαιολογίες.

Για παράδειγμα, είχαμε κάποιους παίκτες που έλειπαν λόγω τραυματισμού, κάποιους άλλους που προέρχονταν από τραυματισμούς και έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να παίξουν, όμως δεν είναι του χαρακτήρα μου να ψάχνω δικαιολογίες. Βλέπουμε μπροστά και προγραμματιζόμαστε για τη συνέχεια».

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του ομίλου μας, καταδεικνύουν πως η τελική κατάταξη των ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των τριών πρώτων θέσεων, θα παίζονται μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

«Είναι ένας ανοικτός όμιλος ο οποίος θα κριθεί στο τέλος. Μέχρι τώρα, η Βοσνία έχει χάσει μόνο από εμάς ενώ όλοι οι αγώνες , με εξαίρεση αυτών της Ανδόρας, είτε τελειώνουν ισόπαλοι, είτε κρίνονται στο ένα γκολ διαφορά. Εμείς αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό στη συνέχεια, πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε την Ανδόρα στην έδρα μας. Η νίκη είναι μονόδρομος στον αγώνα της 16ης Νοεμβρίου».

Ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για την Εθνική μας, είναι η αγάπη που δείχνει ο κόσμος προς την ομάδα μας, κάτι το οποίο σχολιάζει ο κ. Χριστοδούλου.

«Ο κόσμος βλέπει την αλλαγή που υπάρχει στην Εθνική, έχει πιστέψει σε αυτή την ομάδα για αυτό και αγκαλιάζει την προσπάθεια της. Η πίστη αυτή θεωρώ πως παραμένει, ακόμη και μετά τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Είδαμε 20000 κόσμου με το Ισραήλ να μένουν στο γήπεδο και να χειροκροτούν την ομάδα, είδαμε 1000 περίπου άτομα στο Κάρντιφ να αποθεώνουν τους ποδοσφαιριστές μας και όλα αυτά μετρούν πάρα πολύ για την ομάδα μας.

Ο κόσμος είναι δίπλα μας, είμαι σίγουρος πως θα παραμείνει δίπλα μας και αν συνεχίσουμε την σκληρή και τη μεθοδική δουλειά, έχουμε μέλλον ως ομάδα. Στεναχωρηθήκαμε από τις δύο ήττες, όμως δεν τα παρατάμε. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος των δύο τελευταίων αγώνων μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε».

πηγή: CFA