Home ΚΥΠΡΟΣ Αφαίρεση έξι βαθμών στους νέους ελέγχους (audio)

Αφαίρεση έξι βαθμών στους νέους ελέγχους (audio)

niknikolaou


Στον SuperSportFM, μίλησε ο υπεύθυνος κριτηρίων της ΚΟΠ, Νικ Νικολάου αναφορικά με την σημερινή σύσκεψη και το θέμα με τις οφειλές των σωματείων προς το κράτος.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για τον έλεγχο των κριτηρίων Σεπτεμβρίου. Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τις οφειλές προς υπαλλήλους και προς άλλα σωματεία. Οι οφειλές προς το κράτος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και περιλαμβάνονται στα κριτήρια. Το σχέδιο που υπάρχει με το κράτος, εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό. Καταβάλλονται και πληρώνονται οι φόροι και υπάρχουν θέματα που αφορούν τις παλιές οφειλές προς το κράτος. Θα ανταλλάξουμε απόψεις για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Τα περισσότερα σωματεία έχουν καταβάλει την εισφορά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι παλιές οφειλές. Λέγονται ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει και ένα πρακτικό θέμα που πρέπει να λυθεί. Αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε το βράδυ» ανέφερε αρχικά.

Για τα διαβήματα για συνάντηση με τον πρόεδρο…

«Δεν έχουμε κάτι νεότερο. Απόψε θα μπορούμε να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας με τα σωματεία».

Για τα υπόλοιπα χρέη…

«Είμαστε στο τελικό στάδιο. Θα έχουμε ενδείξεις πολύ σύντομα».

Για το σχετικό έγγραφο από το κράτος αναφορικά με τις παλιές οφειλές (2007-2013),,,

«Υπάρχει μια διαδικασία που καθορίζεται στη συμφωνία. Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία».

Για τις ποινές…

«Έχουν αλλάξει για τα κριτήρια Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Μαρτίου και είναι έξι βαθμοί η τιμωρία. Για τον μηνιαίο έλεγχο της ΚΟΠ είναι μείον 2. Βέβαια για τον Μάρτη έχουμε και την αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα και την Ευρώπη».