Home ΚΥΠΡΟΣ Και για τα €2,2 εκ. στις Σεϋχέλλες φταίνε τα ΜΜΕ;

Και για τα €2,2 εκ. στις Σεϋχέλλες φταίνε τα ΜΜΕ;

wpid-transferts.jpg


Μετά από όσα λέχθηκαν από τον πρώτο αντιπρόεδρο της ΚΟΠ, Χάρη Λοΐζίδη, στην εκδήλωση του Συνδέσμου Διαιτητών, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να πω τα ακόλουθα, ως παράφραση της δήλωσής του, ώστε να προσεγγίσω τη σφαίρα της πραγματικότητας και να δώσω την άλλη οπτική γωνία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προβληματίστηκα με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και δεν περίμενα τα πρόσφατα γεγονότα για να πέσω από τα σύννεφα. Όντως είναι με μεγάλη απογοήτευση που παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.

Οι επώνυμες καταγγελίες ενός διακεκριμένου μέλους του Συνδέσμου Διαιτητών έχουν ασκήσει μια απίστευτη πίεση στην Αστυνομία και στην Πολιτεία για να διαπιστώσει αν τεκμηριώνονται τα περί στημένων αγώνων και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Για τον κόσμο έχει αρχίσει ένας πρωτόγνωρος πόλεμος που έχει ως στόχο στο τέλος της ημέρας να καθαρίσει το ποδόσφαιρο.

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι και εκλεκτοί φίλοι παράγοντες, δυστυχώς πιστεύουν πως οι δημοσιογράφοι δεν προστατεύουν όσο πρέπει το ποδόσφαιρο επειδή στηρίζουν τη διαδικασία της κάθαρσης. Επειδή δεν βγάζουν τον σκασμό, δεν χαρακτηρίζουν φαντασιόπληκτο τον Μάριο Παναγή για να τον βάλουν στη θέση του και δεν επαινούν την ηγεσία της ΚΟΠ ή όσους την έχουν εδραιώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Διότι οι εκλεκτοί φίλοι παράγοντες έχουν την εντύπωση πως όταν τα ΜΜΕ ζητούν να μην κουκουλωθεί το όποιο σκάνδαλο και άμα ασκούν κριτική σε ομοσπονδιακά στελέχη για τα μύρια κακώς έχοντα, τότε κάνουν πόλεμο στο ποδόσφαιρο. Άλλους είναι που εργοδοτεί το ποδόσφαιρο, εκλεκτοί μας φίλοι. Και είδαμε πώς το έχουν καταντήσει».

Άλλωστε, είναι η Cyta που έχει καταβάλει 2,2 εκατομμύρια ευρώ για τηλεοπτικά δικαιώματα, σε τέσσερις εταιρείες, που σχετίζονται ή ανήκουν σε μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠ (όχι στον Χάρη Λοϊζίδη), με έδρα τις Σεϋχέλλες και τις Παρθένους Νήσους, όπως μας ενημέρωσε ο γενικός ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Τα Μέσα Ενημέρωσης δεν είναι υπεράνω κριτικής και τη δέχονται καθημερινά. Ναι, έχουμε μερίδιο ευθύνης για την έλλειψη δυναμισμού στον έλεγχο της -αθλητικής ή άλλης- εξουσίας. Ναι, όπως όλοι οι επαγγελματικοί χώροι έτσι και ο δικός μας, έχουμε και τους καλούς και τους κακούς μας. Τους ευσυνείδητους και τους τσάτσους. Δεκτό. Τα ΜΜΕ, ωστόσο, αποτελούν έναν πάρα πολύ βολικό στόχο αποπροσανατολισμού. Ειδικά σε εποχή σκανδάλων.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στον πύρινο λόγο του αντιπροέδρου της ΚΟΠ, ο οποίος ευλόγησε τα γένια των ομοσπονδιακών παραγόντων για τις προσπάθειες διερεύνησης των κόκκινων φακέλων, όπως και για τα περί μείωσης λαθών της διαιτησίας και καταπολέμησης της προκατάληψης, είναι να απορεί κανείς για ποια χώρα αναφέρεται.

Του Μιχάλη Λουκά | GoalNews