Home ΚΥΠΡΟΣ Ο Alan Snoddy νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΚΟΠ

Ο Alan Snoddy νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΚΟΠ

d200034


Ο Alan Snoddy (αριστερά) αναλαμβάνει από την 1η Ιουνίου 2015 τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, όπως ανακοίνωσε η ΚΟΠ:

«Ο Βορειό Ιρλανδός Alan Snoddy αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ από την 1ηΙουνίου 2015, οπόταν και ολοκληρώνεται η θητεία του νυν Προέδρου, κ. Χανς Ρέικβαρτ.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης είχε εξουσιοδοτηθεί στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ να προχωρήσει στην εξεύρεση του νέου Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας και σε συνεργασία με το Διευθυντή Εκπαίδευσης Διαιτησίας κ. Γιάαπ Ουίλεμπεργκ, αφού αξιολόγησαν αρκετά ονόματα, κατέληξαν στον κ. Snoddy,  ο οποίος πληροί όλα τα κριτήρια που είχαν τεθεί.

Στον κ. Snoddy έγινε πρόταση συνεργασίας, την οποία έχει αποδεχθεί.

Θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του από την 1η Ιουνίου του 2015 και αφού στο μεταξύ θα τύχει ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαιτησία μας από τους κ. Ρέικβαρτ και Ούιλεμπεργκ.

Ο κ. Alan Snoddy τυγχάνει μεγάλου σεβασμού στους κύκλους της Ευρωπαϊκής διαιτησίας και θεωρείται από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες στο χώρο του.

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου το 1955. Έκανε σπουδαία καριέρα ως διαιτητής, διαιτητεύοντας αγώνες στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό και στην τελική φάση του Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία.

Ήταν διεθνής διαιτητής για μια εικοσαετία, από το 1980 μέχρι το 2000 και διαιτητής στην Ανώτατη Κατηγορία της Βορείου Ιρλανδίας για 25 χρόνια, από το 1979 μέχρι το 2004. Ξεκίνησε να διαιτητεύει  από το 1972, σε ηλικία 17 ετών.

Ήταν Επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας του από το 2005 μέχρι το 2013. Είναι εν ενεργεία παρατηρητής διαιτησίας της UEFA από το 2004 και εν ενεργεία εκπαιδευτής διαιτησίας FIFA ενώ διετέλεσε επίσης για τέσσερα χρόνια εκπαιδευτής στο πρόγραμμα της UEFA για ταλαντούχους διαιτητές, έχοντας το ρόλο του συμβούλου / καθοδηγητή για Ευρωπαίους διαιτητές.

Είναι μέλος του UEFA Referee Convention Panel  (Επιτροπή αξιολόγησης Συμφώνου Διαιτησίας) και ως εκ της θέσεως του, έχει συνεργαστεί με αρκετές χώρες στον τομέα της ανάπτυξης της διαιτησίας όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Μολδαβία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Λετονία αλλά και η Κύπρος.

Επίσης, συμμετέχει στο UEFA Referee Centre of Excellence, πρόγραμμα το οποίο σκοπό έχει την ανάπτυξη και την εξέλιξη νεαρών, ταλαντούχων διαιτητών από όλη την Ευρώπη. Πρόσφατα συνεργάστηκε με Κύπριους διαιτητές οι οποίοι συμμετείχαν στο πιο πάνω πρόγραμμα.

Είναι κάτοχος του «Advanced Diploma in Coaching and Mentoring» και θεωρείται μέχρι στιγμής ο κορυφαίος διαιτητής που ανέδειξε η Βόρειος Ιρλανδία».