Home ΚΥΠΡΟΣ Από τη Λεμεσό διεύθυνε παράνομο στοίχημα σε 5 χώρες

Από τη Λεμεσό διεύθυνε παράνομο στοίχημα σε 5 χώρες

stixima


Από το σπίτι του στη Λεμεσό όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια με την σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, διηύθυνε το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα ο Ολλανδός που συνελήφθη χθες μόλις πάτησε το πόδι του στην πατρίδα του.

Ο ύποπτος θεωρείται ως εγκέφαλος σπείρας που ελέγχει το παράνομο online στοίχημα σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες δηλαδή, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρο.

Αμέσως μετά την σύλληψη του, μέλη της Ολλανδικής αστυνομίας ερεύνησαν το σπίτι του, όπου σε ειδική κρύπτη στο υπόγειο, εντόπισαν 80 χιλιάδες σε μετρητά, διαμάντια μεγάλης αξίας, και έγγραφα.

Μάλιστα ανακριτές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, είχαν μεταβεί πρόσφατα στο Άμστερνταμ για ενημέρωση και καθοδήγηση ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης και ακολούθως είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τις δραστηριότητες του υπόπτου.

Χθες την ώρα που Ολλανδοί αστυνομικοί συνελάμβαναν τον ύποπτο στο αεροδρόμιο «Βαν Γκόγκ» του Άμστερνταμ, στο σπίτι του 41χρονου στην περιοχή της Γερμασόγειας, βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Φοίνικας». Η ίδια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και στις άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Ολλανδικές αρχές εκτιμούν πως ο κύκλος των παράνομων εργασιών του υπόπτου, ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

πηγή: Sigmalive.com