Home ΚΥΠΡΟΣ Ποινικές διώξεις για υποθέσεις διαπλοκής στο ποδόσφαιρο

Ποινικές διώξεις για υποθέσεις διαπλοκής στο ποδόσφαιρο

stimena-refs


Σχολιάζοντας το φαινόμενο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που παρατηρούνται στον τόπο είναι απότοκο της κοινωνικής κουλτούρας που έχει καλλιεργηθεί, στην οποία κυριαρχεί ο ατομικισμός, η θεοποίηση του χρήματος, ο καιροσκοπισμός, η έλλειψη κοινωνικής ευθύνης, η ιδιοτέλεια, αλλά και η συρρίκνωση των θεμελιωδών αρχών, αξιών και ιδανικών που θα πρέπει να διακρίνουν μια κοινωνία, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της.

΄Οσον αφορά στις πρόσφατες καταγγελίες για διαφθορά και διαπλοκή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι έχουν δοθεί οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία για ποινικές διώξεις αναφορικά με τρεις υποθέσεις και οι εξετάσεις συνεχίζονται ώστε να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα στοιχειοθέτησης και άλλων υποθέσεων.

Ανέφερε ακόμη, ότι, η διαφθορά και διαπλοκή στο ποδόσφαιρο αποτελεί μία ακόμη πτυχή του όλου κοινωνικού φαινομένου. “Είναι κοινά παραδεκτό ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των πολύ αρνητικών καταστάσεων, που υπομονεύουν την κοινωνική συνοχή και κλονίζουν ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, απαιτείται η ύπαρξη και λειτουργία ισχυρών και αποτελεσματικών ελεγκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών”, συνέχισε.

Ο Αρχηγός ανέφερε ότι η Αστυνομία ξεκίνησε διαρκή, ολομέτωπη επίθεση κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η προσπάθεια σε συνάρτηση με τη δράση, τόσο της Νομικής, όσο και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, άρχισε να παρουσιάζει αποτελέσματα και επεσήμανε ότι “είμαστε όμως ακόμη στην αρχή”.

ΠΗΓΗ