“Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο”


Αυτή τη φορά δεν συμφωνούν με απόφαση της Ομοσπονδίας οι ρεφς για ξένο διαιτητή στον τελικό κυπέλλου. Ο Χαράλαμπος Σκαπούλης εκ μέρους του ΣΔΚ τόνισε στον Άστρα πως πρέπει να σταματήσει αυτή η ξενομανία (σχολιάζοντας και το αίτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) αφού η Κυπριακή διαιτησία έχει δυνατότητες, φτάνει οι διαιτητές να είναι πιο αποφασιστικοί.

«Σίγουρα ένα λάθος μπορεί να καθορίσει αποτέλεσμα, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο. Δεν είναι μόνο οι Κύπριοι όμως, και ο ξένος με το λάθος του καθόρισε αποτέλεσμα. Πρέπει οι διαιτητές να είναι πιο συγκεντρωμένοι, πιο αποφασιστικοί και να ανεβάσουν στροφές. Οι δυνατότητες υπάρχουν», δήλωσε, προσθέτοντας:

«Η πίεση είναι ένας παράγοντας, πρέπει ο διαιτητής να τον χειρίζεται και με ηρεμία να παίρνει αποφάσεις. Η σχέση που έχεις με ένα παράγοντα, εσύ την καθορίζεις. Όλοι ξέρουμε τον καθένα. Άλλο η συγγενική σχέση, άλλο η συναδελφική σχέση, άλλο η διαιτησία. Ο καθένας οφείλει με τις πράξεις του να διασφαλίσει την προστασία του, είτε είναι διαιτητής, είτε ποδοσφαιριστής, είτε παράγοντας».

Για τα στημένα είπε: «Ναι υπάρχουν, κάντε έρευνες. Το ότι έχει στημένα, σημαίνει είναι από πίσω ο διαιτητής;».