Home TOP NEWS Παναγή: «Αυτό είναι κύριοι το ποδοσφαιρικό μας καθεστώς»

Παναγή: «Αυτό είναι κύριοι το ποδοσφαιρικό μας καθεστώς»

Marios-Panagi (3)


Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε σήμερα Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, ο Μάριος Παναγή, μιλώντας ακόμη μια φορά για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο διεθνής διαιτητής αναφέρθηκε σε κάποια σωματεία που τάσσονται υπέρ του Κουτσοκούμνη, ενώ διαχρονικά φωνάζουν για αλλαγές στην ομοσπονδία με νέα πρόσωπα… Αναρωτήθηκε και ο ίδιος γιατί οι πρόεδροι που αρχικά είναι κατά του Κουτσοκούμνη και στη συνέχεια πηγαίνουν και τον ψηφίζουν. Ο Παναγή ανακοίνωσε και το πλάνο του, με τα μέτρα για ομαλή και δίκαιη διαδικασία στην ΚΟΠ.

Αναλυτικά η ομιλία του Μάριου Παναγή:

«Εφτά μήνες μετά από την τότε συνάντηση μας και τα όσα επακολούθησαν, κρίνω και πάλι σκόπιμο να βρεθώ απέναντι σας σε μία τελευταία πιθανότατα δική μου προσπάθεια να στείλω εκ νέου μηνύματα με μοναδικό γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου.

Ξέρω ότι πολλοί λένε πως ο Παναγή είναι καμένο χαρτί, ξέρω ακόμα ότι κάποιοι χαίρονται που κατάφεραν να με εξαφανίσουν από τη διαιτησία, ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο Παναγή πήγε να κάνει τον έξυπνο και έφαεν τα μούτρα του.

Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όπως επίσης δεν με ενοχλεί που λένε οι ίδιοι σήμερα ότι ο Παναγή, ότι και να πει δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα και κουμάντο στο ποδόσφαιρο θα συνεχίσουν να κάνουν αυτοί που το έχουν διαλύσει και απλά με τις πλάτες άλλων, παραμένουν στις θέσεις τους.

Κάποιοι τώρα που θυμήθηκα λένε, τι θα πει ο πελλός πάλι; Ορίστε τι θα πω και ακούστε το με προσοχή στη συνέχεια.

Πρόεδρος της ΚΟΠ δεν πρόκειται να γίνω και το ξέρω. Πρόεδρος της ΚΟΠ πιθανόν να μην γίνει κανένας άλλος εκτός από τον κύριο Κουτσοκούμνη. Και ο λόγος είναι απλός,. Είναι ξεκάθαρος. Απλά σας παραπέμπω στα εξής γεγονότα…

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ έλεγε να διερευνηθούν οι καταγγελίες Παναγή και δήλωνε δημόσια ότι ο Κουτσοκούμνης κάνει συνελεύσεις για να περιπαίζει τα σωματεία. Η ΑΕΛ είναι η πρώτη που στήριξε την επανεκλογή Κουτσοκούμνη.

Ο πρόεδρος του Αποελ, οργάνωσε μέχρι και πορεία της οποίας ηγήθηκε με προορισμό την ΚΟΠ και χαρακτήρισε τότε με ανακοίνωση ανεπιθύμητο τον Κουτσοκούμνη στο σωματείο του. Και αυτός υποστηρίζει σήμερα Κουτσοκούμνη.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτοχαρακτηρίστηκε θύμα του καθεστώτος της ΚΟΠ. Ο πρόεδρος της έκανε λόγο για αλλαγές στην ομοσπονδία αλλά δεν τολμά να βάλει ανθυποψήφιο, όπως δεν τολμά να υποστηρίξει άλλο υποψήφιο.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα κατήγγειλε πέρσι κάποια πράγματα εντός της ΚΟΠ , λέγοντας ότι θα υποστηρίξει αλλαγές ενώ διαφώνησε με την αύξηση των ομάδων καταγγέλλοντας τότε την απόφαση. Ούτε αυτός όμως τολμά να συγκρουστεί με την επανεκλογή Κουτσοκούμνη.

Με τους άλλους προέδρους τι να ασχοληθώ δηλαδή; Να πω ότι στηρίζουν Κουτσοκούμνη για να μην παττίσουν και να διαλυθούν; Αφού ξέρω ότι είναι με τα χρήματα που λαμβάνουν από την ΚΟΠ λόγω τηλεοπτικών και άλλων που υποστηρίζουν το σημερινό καθεστώς.

Αυτό είναι κύριοι το ποδοσφαιρικό μας καθεστώς. Είπα τον περασμένο Δεκέμβριο ότι αν δεν αντιδράσουν μαζί μου τα σωματεία, ότι πάθουν θα είναι από την κκελλέ τους. Αυτό λέω και σήμερα, ειδικά για εκείνα τα σωματεία που κάνουν μόνιμα παράπονα αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν.

Θέλω να χαιρετίσω εδώ την τόλμη που είχε η Ανόρθωση και διαχώρισε τη θέση της και να ευχηθώ καλή επιτυχία στον άνθρωπο που επέλεξε να διεκδικήσει την προεδρία.

Εγώ έχω ακόμα λίγες μέρες στη διάθεση μου και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση αυτών που αποφασίζουν ενώ απευθύνομαι και στους οπαδούς των ομάδων που συνήθως είναι τα μεγάλα θύματα από τις αποφάσεις της ΚΟΠ αλλά πλέον και από τις αποφάσεις των δικών τους προέδρων.

Marios-Panagi (1)

Ο Μάριος Παναγή σαν υποψήφιος πρόεδρος έχει να σας ανακοινώσει τα εξής μέτρα για την ομαλή και δίκαιη λειτουργία της ΚΟΠ…

1. Οικονομική διαφάνεια, κάτι που δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει αφού στην ΚΟΠ ξέρουν για τα οικονομικά ο Κουτσοκούμνης με τον διευθυντή του, κ. Μυλωνά. Αυτοί οι δύο είναι που δίνουν αβέρτα χρήμα εκεί που θέλουν, όπως θέλουν και όποτε θέλουν.

2. Περιορισμός θητείας προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής. Εδώ ο κύριος Κουτσοκούμνης έχει ξεπεράσει ακόμα και τις θητείες προέδρων σε δικτατορικά καθεστώτα και συνεχίζει. Μαζί του ο Κούμας που αν είχε τσίππα πάνω του με τα όσα είναι υπό διερεύνηση σε βάρος του, έπρεπε να κρύβεται ή να εξαφανιστεί αλλά παραμένει εκεί. Ένας Παραλιμνίτης που έγινε ξαφνικά συντοπίτης του Κίκη Φιλίππου στο Δασάκι και ο καθένας μπορεί να κάνει τους υπολογισμούς του. Άστε που ο κύριος Φιλίππου έχει τη δική του τσίππα και βγαίνει να λέει ότι ο Κουτσοκούμνης με τον Κούμα έχουν βοηθήσει το ποδόσφαιρο μας με τις ευρωπαϊκές του επιτυχίες. Αν ακούνε οι Κετσπάγια, Γιοβάνοβιτς, Χριστοφόρου, Κάανεν δικαιούνται μέχρι και αγωγή να κινήσουν στον πρόεδρο του Εθνικού.

3. Αναδιάρθρωση του καταστατικού. Το οποίο καταστατικό το ετοιμάζουν και το παρουσιάζουν όπως θέλουν ενώ τα σωματεία από αδιαφορία το ψηφίζουν χωρίς έλεγχο.

4. Αναδιάρθρωση διαιτησίας. Εδώ τα πράγματα έχουν πάρει την κατηφόρα χωρίς τέλος. Αφέθηκε η διαιτησία στο έλεος πρώην αποτυχημένων διαιτητών που σήμερα βολεύονται σαν εκπαιδευτές και παρατηρητές χωρίς όμως ουσία. Γίνεται να δηλώνει εκπαιδευτής διαιτησίας άνθρωπος ο οποίος όταν ήταν διαιτητής έκανε αλλοίωση κανονισμών και έκρινε πορείες πολλών ομάδων; Δεν υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα αυτό που σας αναφέρω και το λέω με απόλυτη σιγουριά.

Κλείνω τη συνέντευξη αυτή κάνοντας ύστατο κάλεσμα στους προέδρους. Αν θέλετε κύριοι να σώσετε το ποδόσφαιρο και να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο τίμιο, τολμάτε να αλλάξετε τη διοίκηση του. Αλλιώς χαρείτε αυτούς που εμπιστεύεστε και θα είσαστε συνένοχοι σε όσα θα συμβούν στη συνέχεια».

Στη συνέχεια έκανε νέες αποκαλύψεις για διάφορες ατασθαλίες στην ΚΟΠ, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ακούστε όσα είπε ο Παναγή:

Ηχητικό από το Super Sport FM.