Home ΚΥΠΡΟΣ Στις 31 Αυγούστου αρχίζει προετοιμασία η Εθνική Ανδρών

Στις 31 Αυγούστου αρχίζει προετοιμασία η Εθνική Ανδρών

Ethniki-Kyprou (4)


Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου αρχίζει προετοιμασία η Εθνική Κύπρου για τον εντός έδρας αγώνα με την Ουαλία στις 3 Σεπτεμβρίου στο ΓΣΠ.

Ο αγώνας είναι για την 7η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου του EURO 2016 και είναι ιδιαίτερα καθοριστικός για τη μετέπειτα πορεία της Εθνικής ομάδας στον όμιλο.

Είναι ένας αγώνας ο οποίος μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό αν μπορεί να κυνηγήσει το όνειρο στις τρεις αγωνιστικές που θα απομείνουν ή αν θα περιοριστεί σε ρυθμιστικό ρόλο.

Η κατάσταση στον όμιλο είναι ρευστή, οι βαθμολογικές αποστάσεις είναι μικρές και πέντε από τις έξι ομάδες του ομίλου, βάσει της βαθμολογίας, διεκδικούν τις τρεις πρώτες προνομιούχες θέσεις.

Ως γνωστό, από κάθε όμιλο προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του EURO 2016 οι δύο πρώτες ομάδες ενώ η τρίτη ομάδα θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ethniki-Kyprou (1)

Ο προπονητής της Εθνικής Πάμπος Χριστοδούλου θα πραγματοποιήσει την κλήση των ποδοσφαιριστών την ερχόμενη εβδομάδα. Για τον αγώνα με την Ουαλία δεν υπολογίζεται ο Βίνσεντ Λαμπάν που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες ενώ από εκεί και πέρα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα αξιολογήσει τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί σε σχέση με το ποιοι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι και ποιοι είναι τραυματίες και θα πάρει τις αποφάσεις του.

Πριν τον αγώνα με την Ουαλία η Εθνική Κύπρου θα πραγματοποιήσει τρεις προπονήσεις με το τελικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες.

Η προετοιμασία της Εθνικής για τον αγώνα με την Ουαλία θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, με προπόνηση στις 19:30 στο ΓΣΠ ενώ θα προηγηθεί στις 19:00 Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ομάδας στην παρουσία του Ομοσπονδιακού τεχνικού και ενός ποδοσφαιριστή.

Οι Ουαλοί θα έρθουν στην Κύπρο αργά το βράδυ της Τετάρτης και όπως έχουν ενημερώσει την ΚΟΠ, δεν επιθυμούν να προπονηθούν στο ΓΣΠ πριν την αναμέτρηση με την Εθνική Κύπρου.

Να θυμίσουμε πως μετά τον αγώνα με την Ουαλία, η Εθνική θα υποδεχθεί το Βέλγιο στις 6 Σεπτεμβρίου στο ΓΣΠ, επίσης στις 21:45.

Η βαθμολογία του Β ομίλου μετά από 6 αγώνες:
Ουαλία 14 βαθμοί
Βέλγιο 11 βαθμοί
Ισραήλ 9 βαθμοί
Κύπρος 9 βαθμοί
Βοσνία και Ερζεγοβίνη 8 βαθμοί
Ανδόρα 0 βαθμοί