Home ΚΥΠΡΟΣ Στη Λευκορωσία η Εθνική Παίδων

Στη Λευκορωσία η Εθνική Παίδων

CyprusU17


Με προορισμό της Λευκορωσία αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα η αποστολή της Εθνικής Παίδων ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17.

Η Εθνική όπως είναι γνωστό συμμετέχει στον δεύτερο όμιλο μαζί με τη Ρωσία, το Μαυροβούνιο και τη Λευκορωσία. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τη Ρωσία, την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας.

Η Ρωσία λόγω της πολύ καλής παρουσίας της σε προηγούμενες διοργανώσεις, μπήκε στην κληρωτίδα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 – 2016 από την 8η θέση με 8.000 βαθμούς, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 44η θέση με 1.667 βαθμούς.

«Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η Ρωσία είναι το φαβορί στον όμιλο μας όμως ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε δυσκολίες θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό. Είναι το ξεκίνημα μιας νέας διοργάνωσης και κάθε πρεμιέρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες της.

Με αυτοσυγκέντρωση και συνεχή προσπάθεια θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα που θα δώσει ώθηση και για τη συνέχεια», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο προπονητής της Εθνικής U17.

Με εξαίρεση τον αρχηγό Μιχάλη Χαραλάμπους, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος σε προκριματική φάση.

«Η κάθε ομάδα που συμμετέχει στον όμιλο έχει τις δικές της πιθανότητες για πρόκριση. Η Λευκορωσία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με την Κύπρο και θα κυνηγήσουμε όλες μας τις πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης», προσθέτει χαρακτηριστικά ο Πάμπος Πίττας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στον όμιλο:

30 Σεπτεμβρίου
Στάδιο Spartak 7.562 θέσεων: Ρωσία – Κύπρος
Gorodskoy Stadium, 2.632 θέσεων: Λευκορωσία – Μαυροβούνιο

2 Οκτωβρίου
Gorodskoy Stadium, 2.632 θέσεων: Λευκορωσία – Κύπρος
Στάδιο Spartak 7.562 θέσεων: Μαυροβούνιο – Ρωσία

5 Οκτωβρίου
Στάδιο Spartak 7.562 θέσεων: Κύπρος – Μαυροβούνιο
Gorodskoy Stadium, 2.632 θέσεων: Ρωσία – Λευκορωσία

Στην αποστολή για τη Λευκορωσία συμμετέχουν 18 ποδοσφαιριστές. Από την ΟΜΟΝΟΙΑ κλήθηκε ο Στέλιος Ιακώβου.

cfa