Home ΚΥΠΡΟΣ Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το κάτι παραπάνω

Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το κάτι παραπάνω

Ethniki-futsal


Δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λετονία η Εθνική ομάδα φούτσαλ της Κύπρου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το ρεπορτάζ της ομοσπονδίας και ο απολογισμός από τη συμμετοχή: 

Ο τελικός απολογισμός από τη συμμετοχή μας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2016 δυστυχώς δεν μας χάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης για το main round.

Οι δύο νίκες στον όμιλο που φιλοξενήσαμε στην Κύπρο επί της Αρμενίας και της Αρμενίας αντίστοιχα, δεν ήταν αρκετές και περιοριστήκαμε στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Λετονία που θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση τον ερχόμενο μήνα στην Ολλανδία.

Στο καθοριστικό ραντεβού με τους Λετονούς, στο φινάλε του ομίλου μας, υποχρεωθήκαμε σε ήττα και κρίνοντας συνολικά την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες στον τέταρτο όμιλο, δικαιολογημένα απογοητευτήκαμε για τον αποκλεισμό.

Η ομάδα μας δεν ήταν κατώτερη από την πρώτη Λετονία. Στο κρίσιμο ραντεβού της πρόκρισης το άγχος έφερε όμως λάθη και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα.

Σε ένα ανοικτό όμιλο που θα μπορούσαν να συμβούν όλα εμείς ποντάραμε στη δύναμη της έδρας και είναι αλήθεια πως στο σημαντικό ραντεβού με τους Λετονούς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για στήριξη της Εθνικής μας.

Ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος, από την παλιά φρουρά της ομάδας και αρχηγός της Εθνικής μας στο χθεσινό παιχνίδι, μίλησε για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το κάτι παραπάνω.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στη Λετονία, θέλαμε πάρα πολύ την πρόκριση αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ο αγώνας κρίθηκε στο γεγονός πως ο αντίπαλος είχε πιο καθαρό μυαλό από εμάς στην τελική προσπάθεια. Αυτό ήταν κάτι που μας στοίχισε καθώς και το γεγονός ότι δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και δεχτήκαμε νωρίς δύο τέρματα.

Κρατάμε τα θετικά από αυτή την προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά που σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα ως Εθνική ομάδα καταφέραμε να κρατήσουμε την απόδοση μας σε ψηλά επίπεδα. Κρίμα που δεν τα καταφέραμε. Πραγματικά φτάσαμε πολύ κοντά και είμαστε όλοι απογοητευμένοι. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να κάνουμε το βήμα παραπάνω, όμως, στις λεπτομέρειες, δεχτήκαμε την ήττα και αποκλειστήκαμε».