Home ΚΥΠΡΟΣ Ρεκόρ συμμετοχών στα Πρωταθλήματα Grassroots

Ρεκόρ συμμετοχών στα Πρωταθλήματα Grassroots

GrassrootsOMONOIA2006Limassol (58)


Οι σημαντικές καινοτομίες, τα κίνητρα και η σωστή οργάνωση των προηγούμενων χρόνων, έφεραν ρεκόρ συμμετοχών στα Πρωταθλήματα Grassroots 2015 – 2016. Πρόκειται για τα παιδικά Πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΚΟΠ στα πρότυπα που καθορίζει η UEFA.

Είναι τα μοναδικά επίσημα παιδικά Πρωταθλήματα στην Κύπρο και η μαζική συμμετοχή που παρατηρείται φέτος, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία, προκειμένου να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά που αγωνίζονται.

Οι συμμετοχές των ομάδων φέτος ανήρθαν στις 390, σε σύγκριση με 233 ομάδες που συμμετείχαν φέτος.

Πρώτος στόχος των Παιδικών Πρωταθλημάτων, είναι η υγιής ενασχόληση των παιδιών με το αγαπημένο τους άθλημα, μακριά από κόντρες και φανατισμούς αλλά και το άγχος του αποτελέσματος. Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η διοργάνωση Πρωταθλημάτων χωρίς βαθμολογίες, στα οποία τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία απλά να παίζουν μπάλα μακριά από σκοπιμότητες και πίεση.

Επίσης, στόχος είναι όλοι οι αγώνες να διεξάγονται Σάββατο, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να περνούν την Κυριακή μαζί με τις οικογένειες τους.

Πρωταθλήματα στην Πάφο
Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες από τη μαζική συμμετοχή ομάδων, θα διοργανωθούν φέτος πέραν των 40 Πρωταθλημάτων ενώ σημαντική καινοτομία αφορά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα διοργανωθούν επαρχιακά Πρωταθλήματα στην Πάφο.

Μέχρι πέρσι, οι ομάδες από την Πάφο έπαιζαν στο επαρχιακό Πρωτάθλημα στη Λεμεσό, κάτι που συνιστούσε ταλαιπωρία για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η απόφαση της ΚΟΠ για διοργάνωση ξεχωριστού Πρωταθλήματος στην Πάφο αγκαλιάστηκε από τους συλλόγους και τις Ακαδημίες της πόλης, με αποτέλεσμα πέραν των 35 ομάδων να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Ηλικίες
Στα παιδικά Πρωταθλήματα μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα Σωματεία μέλη της ΚΟΠ ,Σωματεία Αγροτικών Ομοσπονδιών ,Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ και όλες οι Ιδιωτικές Ακαδημίες ανά τη Κύπρο.

Οι ηλικίες που θα αγωνιστούν φέτος στα Πρωταθλήματα Grassroots είναι 2003 , 2004 , 2005 , 2006 , 2007 , 2008 και 2009.

Τα Πρωταθλήματα θα αρχίσουν εντός Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν το Μάιο με τη διεξαγωγή των Παγκύπριων τελικών.

Σημαντικά κίνητρα
Για άλλη μια χρονιά, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσφέρει σημαντικά κίνητρα στις ομάδες για τη συμμετοχή τους στα Grassroots.

Τα κίνητρα είναι τα ακόλουθα:
-Οι Παγκύπριες Πρωταθλήτριες GRASSROOTS των ηλικιών 2003, 2004 και 2005 θα λάβουν μέρος σε τουρνουά στο εξωτερικό το 2016 με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Ομοσπονδία. Αυτό το κίνητρο ισχύει για τρίτη σερί χρονιά. Το 2014 οι Πρωταθλήτριες ομάδες συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και το 2015 σε διεθνές τουρνουά στη Νάουσα.

-Οι ποδοσφαιριστές των Παγκύπριων Πρωταθλητριών ομάδων GRASSROOTS και των 7 ηλικιών καθώς επίσης και οι ποδοσφαιριστές των 7 Φιναλίστ Ομάδων θα πάρουν δώρο από την ΚΟΠ τσάντα με πλήρες αθλητικό υλικό.

-Κάθε ποδοσφαιριστής με την εγγραφή στα Παγκύπρια Παιδικά Πρωταθλήματα GRASSROOTS της ΚΟΠ 2015/2016, θα παίρνει και δώρο από την Ομοσπονδία μια μπάλα ποδοσφαίρου.

-Τα έξοδα Γηπέδων, Διαιτητών και Ιατρών θα τα αναλάβει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Το μόνο έξοδο των ομάδων αφορά το κόστος συμμετοχής που ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά ομάδα, πλέον ΦΠΑ.

cfa