Home ΚΥΠΡΟΣ Οι θέσεις στα Πρωταθλήματα Grassroots που δίνουν πρόκριση στους «16»

Οι θέσεις στα Πρωταθλήματα Grassroots που δίνουν πρόκριση στους «16»

GrassrootsOMONOIA2006Limassol (50)


Λόγω του αυξημένου αριθμού συμμετοχών ομάδων στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ, προκύπτουν σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των ομάδων που προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των αγώνων, μετά την ολοκλήρωση των επαρχιακών Πρωταθλημάτων.

Φέτος, σε κάθε ηλικία, θα προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση 16 ομάδες αντί 8 όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ομάδες θα αγωνίζονται σε νοκ άουτ αγώνες στη φάση των «16», στη φάση των «8» και στην ημιτελική φάση και στη συνέχεια, οι δύο καλύτερες ομάδες από κάθε ηλικία, θα αγωνίζονται στον Παγκύπριο τελικό.

Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίνονται ανά ηλικία:

Ηλικία 2003
Προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των «16»  οι 6 πρώτες ομάδες του Ομίλου Λεμεσού-Πάφου, οι 5 πρώτες από τον όμιλο Λευκωσίας, οι 3 πρώτες ομάδες από τον όμιλο της Αμμοχώστου και οι 2 πρώτες ομάδες από τον όμιλο της Λάρνακας.

Ηλικία 2004
Προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των «16» οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων Λεμεσού, Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντίστοιχα, και οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων Λάρνακας και Πάφου αντίστοιχα.

Ηλικία 2005
Προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των «16»  οι 4 πρώτες ομάδες του ομίλου Λευκωσίας και Αμμοχώστου, και οι 3 πρώτες ομάδες των ομίλων Λάρνακας και Πάφου και οι 2 πρώτες του ομίλου Λεμεσού.

Ηλικία 2006
Προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των «16» οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων Λάρνακας και Λευκωσίας, οι 3 πρώτες ομάδες των ομίλων Λεμεσού και Αμμοχώστου και οι 2 πρώτες ομάδες του ομίλου της Πάφου.

Ηλικία 2007
Προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των «16»  οι 4 πρώτες ομάδες από τις Επαρχίες Λευκωσίας, Πάφου, Λεμεσού και Αμμοχώστου (δεν υπάρχει Πρωτάθλημα σε αυτή την ηλικία στην Επαρχία Λάρνακας).

Ηλικία 2008
Προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των «16» οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων της Λευκωσίας και Πάφου, οι 3 ομάδες του ομίλου Λεμεσού, οι 2 πρώτες ομάδας των ομίλων Λάρνακας και Αμμοχώστου και ο καλύτερος τρίτος μεταξύ των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Ηλικία 2009
Προκρίνονται στην Παγκύπρια φάση των «8»  οι 5 πρώτες ομάδες από Επαρχία Λευκωσίας και οι 3 πρώτες ομάδες από Επαρχία Λάρνακας  (δεν υπάρχουν Επαρχιακά Πρωταθλήματα για αυτή την ηλικία στις Επαρχίες Πάφου, Αμμοχώστου & Λεμεσού).