Home ΚΥΠΡΟΣ Στον τελικό του Κυπέλλου… των μικρών προκρίθηκαν Ξυλοτύμπου και Αλκή

Στον τελικό του Κυπέλλου… των μικρών προκρίθηκαν Ξυλοτύμπου και Αλκή

alki


Αλκή Ορόκλινη και Ξυλοτύμπου αποτελούν το ζευγάρι του τελικού του Προαιρετικού Κυπέλλου Coca – Cola Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ αγωνιστικής περιόδου 2015-16. Όπως είναι γνωστό από φέτος η διοργάνωση, η όγδοη στη σειρά,  άλλαξε μορφή και δόθηκε στο δικαίωμα εκτός από τις ομάδες του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, να λάβουν μέρος και οι ομάδες της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης έγιναν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και τότε η Ξυλοτύμπου νίκησε στην έδρα της με 3-0 τον Ακρίτα Χλώρακας και η Αλκή Ορόκλινη με 1-0 εκτός έδρας τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου.

Η Ξυλοτύμπου νίκησε και στο σημερινό επαναληπτικό τον Ακρίτα με 1-0 με αυτογκόλ του Λαμπριανού στο 75′ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό.

Παρούσα στον τελικό και η Αλκή Ορόκλινη που προκρίθηκε σε βάρος του Διγενή Μόρφου στην  παράταση με σκορ 2-1. Στην κανονική διάρκεια του ο αγώνας τέλειωσε με 1-0 υπέρ του Διγενή με τέρμα που σημείωσε στο 74′ με πέναλτι ο Σάββας Σάββας. Στη φάση του καταλογισμού του πέναλτι αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας τη Αλκής. Έστω και με δέκα ποδοφαιριστές, η Αλκή Ορόκλινη κατάφερε να φτάσει στη νίκη και στην πρόκριση με δύο τέρματα του Σέργιου Αβραάμ.

Τα γκολ του αγώνα στο παιχνίδι της Αλκής με το Διγενή:

Video: PromoteWay