Home ΚΥΠΡΟΣ Τα μηνύματα των Κούμα και Λαγιέκ προς τους διαιτητές

Τα μηνύματα των Κούμα και Λαγιέκ προς τους διαιτητές

SHARE

Το ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, Μπερτράντ Λαγιέκ, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στους διαιτητές ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Γιώργος Κούμας:

«Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες,

Σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο σεμινάριο διαιτησίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα καθώς πρόκειται για το πρώτο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί με το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Λαγιέκ, τον οποίο καλωσορίζω για ακόμη μια φορά στην Κύπρο και στην ΚΟΠ.

Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχουμε επενδύσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στο τομέα της επιμόρφωσης των διαιτητών. Πιστεύω πως η εκπαίδευση είναι ένα βασικό συστατικό που δίνει στο κάθε διαιτητή, την γνώση και την αυτοπεποίθηση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αποστολή του.

Έχουμε επενδύσει πολλά στη διαιτησία και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε κάνοντας το μεγάλο βήμα της εισαγωγής του VAR στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Το VAR δεν αντικαθιστά τον διαιτητή, παρά μόνο είναι ένα επιπλέον εργαλείο που θα τον στηρίξει και θα τον βοηθήσει να κάνει καλύτερα τη δουλεία του με περισσότερη αξιοπιστία αλλά και αντιμετωπίζοντας τη γνωστή προκατάληψη σε βάρος των διαιτητών.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας εμπιστευόμαστε, η ΚΟΠ είναι το σπίτι σας και είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της οικογένειας. Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο χαράκωμα με βασικό στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όπως και σε κάθε οικογένεια έτσι και στη δική μας, είμαστε έτοιμοι να συγχωρέσουμε λάθη και να δείξουμε κατανόηση, θα είμαστε όμως αυστηροί εκεί και όπου κρίνουμε ότι υπάρχει πρόθεση ή ότι το λάθος είναι επαναλαμβανόμενο. Το ξέρω πως και εσείς αυτό ζητάτε γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε όλοι καλύτεροι.

Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε στη προηγούμενη χρονιά στην οποία η διαιτησία κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Ως ηγεσία της ΚΟΠ είμαστε ικανοποιημένοι για την παρουσία σας, για αυτό ξέρουμε ότι με τη δική σας προσφορά και θέληση θα μπορέσουμε να πάμε ακόμη καλύτερα αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον της διαιτησίας μας. Πρόθεση του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας είναι να δώσει έμφαση στο παρόν αλλά και να κτίσει τη διαιτησία για το μέλλον. Σε αυτό τον δρόμο θα είμαστε συνοδοιπόροι.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και εύχομαι τα καλύτερα στο σεμινάριο που θα ακολουθήσει».

 

Μπερτράντ Λαγιέκ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μια νέα ποδοσφαιρική χρονιά αρχίζει σε λίγες μέρες, με νέες προκλήσεις και περισσότερο ανταγωνισμό. Ως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ, το νέο ξεκίνημα αποτελεί για εμένα μια συναρπαστική πρόκληση με σημαντικές προοπτικές βελτίωσης στη διαιτησία. Το ποδόσφαιρο, για να είναι ελκυστικό, χρειάζεται καλούς ποδοσφαιριστές, καλούς προπονητές αλλά και καλούς διαιτητές.

Ο πρώτος μου στόχος είναι να προσφέρω την καλύτερη δυνατή ποιότητα διαιτησίας στην Κύπρο, με τους καλύτερος Κύπριους διαιτητές.

Ο δεύτερος μου στόχος είναι η προετοιμασία του μέλλοντος της Κυπριακής διαιτησίας. Αυτό, σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμάσουμε μια νέα γενιά διαιτητών στα επόμενα τρία χρόνια και να αυξήσουμε τον αριθμό των διαιτητών στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία.

Επί της ουσίας, σαν ομάδα, η Κυπριακή διαιτησία χρειάζεται περισσότερους διαιτητές ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαιτητών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο, όσον αφορά στην εκπαίδευση και στη διαχείριση.

Ως διαιτητές, οφείλουμε όλοι να είμαστε περισσότερο επαγγελματίες όσον αφορά την προπονητική, την τεχνική και την τακτική προετοιμασία. Επίσης, χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη και υποστήριξη από τις ομάδες.

Ο τρίτος μου στόχος είναι να βελτιώσω την επικοινωνία και τις σχέσεις μας με τις ομάδες. Με αυτό τον τρόπο, όσο πιο καλά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, τόσο περισσότερο αλληλοσεβασμό θα έχουμε μεταξύ μας. Με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, η εικόνα του ποδοσφαίρου μας θα βελτιωθεί.

Οι διαιτητές, πρέπει να είναι μέρος της οικογένειας του ποδοσφαίρου και όχι απλά, μέρος του ποδοσφαίρου».

Παίξε ΤΩΡΑ και πάρε BONUS €300! Ισχύει για όλους τους πελάτες της www.megabetplus.com.cy για τα μπόνους πρώτης κατάθεσης.