Home ΚΥΠΡΟΣ Νεοφυτίδης: «Να πείτε του κ. Κούμα ότι απειλές μόνο ο Ερντογάν κάνει»

Νεοφυτίδης: «Να πείτε του κ. Κούμα ότι απειλές μόνο ο Ερντογάν κάνει»


Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sports One 93.7 και αναφέρθηκε στην κόντρα που ξέσπασε με την ΚΟΠ για την ενέργεια των διεθνών ποδοσφαιριστριών μας στην Φινλανδία…

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

-«Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουμε το φίλαθλο κοινό. Το θέμα είναι αν παραπλανήθηκαν και οι ποδοσφαιρίστριες που κινήθηκαν για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους προς το φίλαθλο κοινό με τον τρόπο που επέλεξαν να κάνουν; Όχι. Οι ποδοσφαιρίστριες είχαν την ιδέα, την ανάγκη να εκφράσουν με ένα πολύ κομψό και όμορφο τρόπο τον πόνο τους και την αγανάκτηση τους. Δεν ήταν προσβλητικός χαιρετισμός, δεν ήταν ναζιστικός χαιρετισμός, κανένας στρατιωτικός χαιρετισμός όπως ήταν από τους ποδοσφαιριστές της Τουρκίας. Ήταν στα πλαίσια μιας πιο παλιάς καμπάνιας της ΟΥΕΦΑ που αφορούσε την ίση μεταχείριση και το θέμα είναι εκεί. Το αν με αγαπάνε ή όχι μέσα στην Ομοσπονδία εγώ το ξέρω πολύ καλά. Δεν έχω ανάγκη από αγάπη, από κανένα».

-«Στάλθηκε επιστολή στον ΠΑΣΠ μετά από ένα τριήμερο οργιωδών τηλεφωνημάτων και πιέσεων πάνω στις ποδοσφαιρίστριες για να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας και να υπογράψουν απολογητική επιστολή. Με οργιώδεις πιέσεις πάνω στους ποδοσφαιριστές για να κατεβάσουν τις αναρτήσεις τους. Αυτό και αν είναι ανήθικο. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι έμειναν Παρασκευή βράδυ μέσα στην Ομοσπονδία και να παίρνουν τηλέφωνα για να παρακαλούν τους παίκτες να κατεβάσουν τα ποστ. Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε τον κόσμο, το πως αντιδρά και πως στηρίζει αυτές τις κοπέλες».

-«Η ενέργεια που έγινε ανάμεσα στις δύο ομάδες να σταθούν και να φωτογραφηθούν με το σλόγκαν της Ομοσπονδίας ήταν κάτω από την εγκεκριμένη άδεια της ΟΥΕΦΑ και των δύο Ομοσπονδιών. Τώρα αν οι ποδοσφαιρίστριες ήθελαν να προτάξουν το χέρι τους με το σήμα της ισότητας, εάν αυτό είναι προσβλητικό το να εκφράζεσαι για την ισότητα, τότε δικό τους πρόβλημα»

-«Ο ΠΑΣΠ δεν θα υποκύψει σε κανένα εκβιασμό και καλά κάνει να το βάλει μέσα στο μυαλό του ο κ.Κούμας γιατί δεν έχει να κάνει ούτε με κανένα Παναγή, ούτε με τον Σπύρο τον Νεοφυτίδη»

-«Δέκα μέρες πριν το παιχνίδι με την Φινλναδία στείλαμε επιστολή στην Ομοσπονδία που ζητούσαμε άμεσα συνάντηση για να προβλήματα που είχαν οι ποδοσφαιρίστριες. Εγώ προσωπικά πήρα τον κ. Φοίβο Βάκη τηλέφωνο και του ανέφερα ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και πρέπει να βρεθούμε. Μου απάντησε ότι είναι εξωτερικό. Πέρασαν 10-12 μέρες και έστειλαν τις κοπέλες να πάνε να παίξουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, κάτω από τις απειλές και τους εκφοβισμούς που είχαμε. Εάν θεωρούν ανήθικο να στηρίξουμε 20 κοπέλες είναι δικό τους πρόβλημα».

-«Το να αλλαχτεί μια μπλούζα για ενθύμιο… Δεν είναι δικαιολογία ότι δεν παίρνω επιχορήγηση από την ΟΥΕΦΑ και θα παίξετε με ανδρικά ρούχα, θα βάζετε από την τσέπη και αν σας αρέσει».

-«Δεν θα μείνει στην Κύπρο η υπόθεση και να το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους. Θα φοβηθούμε ότι θα σταματήσουν την σχέση με τον ΠΑΣΠ;».

-«Απειλές και απειλητικές δηλώσεις δεν θα ανεχτούμε. Δεν θα πάμε να απολογηθούμε και τι; Να υποκύψουμε κάτω από τις απειλές; Γιατί να απολογηθούμε; Η ΟΥΕΦΑ δεν θα τιμωρήσει την Ομοσπονδία, ούτε καμιά παίκτρια γιατί το 99% του τι έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν εις γνώση του παρατηρητή του αγώνα, ήταν κάτω από την έγκριση της ΟΥΕΦΑ και της Κυπριακής και της Φιλανδικής Ομοσπονδίας. Αν τα έχουν με κάποια κορίτσια γιατί είχαν τα κότσια να εκφράσουν δημόσια την αγανάκτηση τους, δικό τους πρόβλημα. Εμείς δεν θα απειλήσουμε δημόσια. Να σκεφτούν ότι έχει δύο παιχνίδια η Εθνική τώρα… Οι απειλές εκεί που τους παίρνουν. Εμείς θέλουμε διάλογο. Ζήτησα από τον κ.Μιχαηλίδη να βγει μπροστά γιατί υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας του ΚΟΑ όσο αφορά τις ίσες αμοιβές. Να έρθουν να συζητήσουμε. Απειλές να πείτε του κ. Κούμα ότι μόνο ο Ερντογάν κάνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Απειλές κάνει η Τουρκία που εισβάλει στην ΑΟΖ μας.. εμείς δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα. Θα καταγγελθούν στην αστυνομία αν απειλήσουν άλλη ποδοσφαιρίστρια και άλλο μέλος του συνδέσμου. Εδώ και τρεις μέρες γίνονται τηλεφωνικοί εκφοβισμοί προς τα μέλη μας. Είναι σκάνδαλο και το καταγγέλλω δημόσια».

Πηγή: kerkida.net