Home ΚΥΠΡΟΣ Αύτο τον αγώνα αφορά ο «κόκκινος φάκελος»

Αύτο τον αγώνα αφορά ο «κόκκινος φάκελος»


Με την σήμανση «ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα» παραπέμφθηκε από την ΚΟΠ στην Αστυνομία τις προηγούμενες μέρες, «κόκκινος φάκελος» για συγκεκριμένο αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο φάκελος για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε ποδοσφαιρικό αγώνα («κόκκινος φάκελος» λαϊκιστί), στάλθηκε στις Αρχές, στις 7 Ιανουαρίου (2020) και αφορούσε αγώνα Κυπέλλου που έλαβε χώρα στις 27 Νοεμβρίου του 2019. Ο αγώνας ήταν αυτός ανάμεσα σε Αγία Νάπα και Πάφο, που τελείωσε με νίκη και πρόκριση της δεύτερης, με τελικό σκορ 0-3 (μονός αγώνας).

Η πορεία που θα ακολουθηθεί από την Αστυνομία είναι η εξέταση του φακέλου και ακολούθως η διεξαγωγή έρευνας και πιθανής λήψης καταθέσεων από εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί υπόθεση, αν υπάρχει.

Σε ότι αφορά τώρα άλλους φακέλους, για άλλους αγώνες, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι ενώπιον Αστυνομίας, ενώ δεν προκύπτει κάποια ενημέρωση από την Ομοσπονδία. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει τουλάχιστον ακόμη ένας φάκελος που αφορά πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου, με την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλοι.

Φάκελος νο 80

Η αποστολή τέτοιου είδους φακέλων από την UEFA δεν είναι τωρινό φαινόμενο στο ποδόσφαιρο μας, αφού αυτή είναι η 80η (!) τέτοια υπόθεση που εξετάζει η Αστυνομία, από το 2011 όταν και έφθασαν οι πρώτοι φάκελοι.

Παλαιότερα είχαν την σήμανση κόκκινος ή κίτρινος, που σήμαιναν ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν «στημένο» ένα παιχνίδι ή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ήταν, αντίστοιχα. Πλέον ονομάζονται φάκελοι με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο αν υπάρχει υπαιτιότητα σε ομάδα ή όχι, καθώς οι ποινές για την Α’ κατηγορία εφαρμόζονται με βάση την υπαιτιότητα.

Παρότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους μειώθηκε, οι φάκελοι δεν σταμάτησαν ποτέ να έρχονται, με ενδεικτικό το παράδειγμα της περσινής περιόδου στην Β’ κατηγορία, με την ΚΟΠ να διακοπτεί το πρωτάθλημα και να ανακοινώνει αυστηρότερες ποινές, αφού είχαν αποσταλεί οχτώ φακέλοι από την UEFA.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ενημέρωση που τύχαμε από την Αστυνομία, από τους 80 φακέλους, στους 62 δεν βρέθηκαν αποδείξεις για να στοιχειοθετηθεί υπόθεση, ενώ οι άλλοι 18 (συμπεριλαμβανομένου και αυτού που σημειώνουμε πιο πάνω) διερευνώνται.

Ως κυριότερο εμπόδιο για να προχωρήσουν οι υποθέσεις και να προκύψουν κατηγορίες, είναι πως πολλά από τα στοιχήματα «παίζονται» σε αγορές του εξωτερικού, κυρίως ασιατικές, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την τεκμηρίωση των υποθέσεων.

Πηγή: alphanews.live