Home ΚΥΠΡΟΣ Κύπρος Μιχαηλίδης: «Υπάρχει βούληση και θέληση από κυβέρνηση και Αστυνομία να προχωρήσει»

Κύπρος Μιχαηλίδης: «Υπάρχει βούληση και θέληση από κυβέρνηση και Αστυνομία να προχωρήσει»


Την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής μετέφερε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ επεσήμανε πως υπάρχει βούληση και το επίπεδο των ερευνών είναι σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Παραδέχθηκε, δε, ότι 63 κόκκινοι φάκελοι που στάλθηκαν από την ΚΟΠ στην Αστυνομία έχουν διερευνηθεί χωρίς όμως να υπάρξουν αποτελέσματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Όπως ενδιαφέρεται όλος ο κόσμος ενδιαφέρεται και η Αστυνομία και ο Υπουργός ειδικότερα. για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ο αθλητισμός, περιλαμβάνει και πολλά άλλα αθλήματα και γι’ αυτό είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών».

Σχετικά με τους κόκκινους φάκελους: «Από αυτούς οι 63 έχουν διερευνηθεί, δυστυχώς δεν υπήρξαν αποτελέσματα στη διερεύνηση όχι με ευθύνη της Αστυνομίας, υπό την έννοια ότι αναμέναμε κάποιες απαντήσεις από άλλες χώρες και εταιρείες που δυστυχώς δεν ήρθαν και οι υπόλοιποι φάκελοι βρίσκονται υπό διερεύνηση».

Για την υπόθεση σχετικά με τη σύλληψη των Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου: «Βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι πριν κάποια χρόνια, υπάρχει βούληση και θέληση από κυβέρνηση και Αστυνομία να προχωρήσει και αυτό κάνουμε. Η Αστυνομία ενδιαφέρεται πραγματικά να καθαρίσει το ποδόσφαιρο γιατί είναι ένα άθλημα που μας αφορά όλους και μας ενδιαφέρει όλους».

Δείτε τις δηλώσεις σε βίντεο όπως προβλήθηκαν από την τηλεόραση του «Alpha»