Home ΚΥΠΡΟΣ «Μίλησαν» τα τηλέφωνα για Μασιά – Κωνσταντίνου

«Μίλησαν» τα τηλέφωνα για Μασιά – Κωνσταντίνου


Ανεξάρτητη μαρτυρία και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα φαίνεται να κατέχει η Αστυνομία γύρω από την υπόθεση χειραγώγησης αγώνα, με ύποπτους τον πρόεδρο της Αγίας Νάπας Δημήτρη Μασιά και τον διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι, μετά την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο συλληφθέντων, έχουν εντοπιστεί στοιχεία που φαίνεται να συνδέονται με κάποιον τρόπο με την υπό διερεύνηση υπόθεση και είναι θέμα πλέον αξιολόγησης από το δικαστήριο σε μελλοντική δίκη.

Σήμερα η Αστυνομία θα προχωρήσει στην καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον των δύο για τα αδικήματα της συνωμοσίας, της χειραγώγησης αγώνα και της παράβασης του νόμου περί ΚΟΑ. Η Αστυνομία έχει λάβει σημαντικές μαρτυρίες τόσο από τον πρόεδρο του σωματείου Οθέλλος Αθηένου όσο και από ποδοσφαιριστή της ομάδας, έχει λάβει και άλλες καταθέσεις από εμπλεκόμενους, ενώ έχει στα χέρια της δύο βίντεο: ένα από τον αγώνα Οθέλλος – Αγία Νάπα και ένα από το υποστατικό του προέδρου του Οθέλλου που συνδέεται με την υπόθεση. Η κατηγορούσα Αρχή αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή των Μασιά και Κωνσταντίνου σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ταυτόχρονα, στη Νομική Υπηρεσία θα μεταβεί ομάδα ανακριτών της Αστυνομίας για να ενημερώσει σχετικά με τις έρευνες των ισπανικών Αρχών για ενδεχόμενα στημένα παιχνίδια, ώστε να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.
Η συνάντηση ανακριτών – νομικών της Γενικής Εισαγγελίας θα διευθετηθεί σήμερα με την επιστροφή του Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη από το εξωτερικό. Οι ανακριτές θα ζητήσουν οδηγίες για το κατά πόσον το περιεχόμενο απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που λήφθηκαν νόμιμα στην Ισπανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για έρευνες στην Κύπρο. Η Αστυνομία δεν πάει με εισήγηση στη Νομική Υπηρεσία αφού από το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Εξού και οι Αρχές στην Ισπανία, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη του πρώην ποδοσφαιριστή ομάδας της Λάρνακας στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο χωρίς να κατηγορηθεί. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ οι ισπανικές Αρχές παρακολουθούσαν αριθμό κινητών τηλεφώνων στο πλαίσιο έρευνας για στημένους αγώνες, άκουσαν και τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή να συνομιλεί με άλλο πρόσωπο και να συζητούν για στοιχήματα. Δεν φαίνεται από τη συνομιλία να έχουν διαπραχθεί αδικήματα.
Στο μεταξύ, σε μια κίνηση για να κατευναστούν οι ανησυχίες των κομμάτων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, έχει προσκαλέσει σε σύσκεψη τους αρχηγούς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και την ηγεσία της Αστυνομίας, με σκοπό την υποβολή εισηγήσεων και την ανταλλαγή απόψεων για πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Η σύσκεψη ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: philenews.com