Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία!

Επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία!


Απαράδεκτη στάση επέδειξαν μέλη της Αστυνομίας σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας όπου επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία για παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας. Το πρόσωπο αυτό αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είναι αδύνατο να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες που αφορούν στη διακίνηση.

Όπως αποκάλυψε με καταγγελία της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, το πρόσωπο αυτό ήταν σήμερα το πρωί καθ΄οδόν σε υποκατάστημα τράπεζας για να πάρει τα χρήματα από αναπηρικό επίδομα που λαμβάνει όταν ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο. Μολονότι είναι εξόφθαλμο ότι πρόκειται για άτομο με νοητική υστέρηση, οι αστυνομικοί επέμειναν και χωρίς να επιδείξουν ελάχιστη κατανόηση, εξάντλησαν την αυστηρότητά τους επιβάλλοντάς του πρόστιμο 300 ευρώ, όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

“Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων αλλά όσοι έχουν αναλάβει αυτή την ευθύνη θα πρέπει να έχουν την ανάλογη ευαισθησία και απαραίτητη ικανότητα να ξεχωρίζουν ποιοι έχουν ως στόχο να παραβιάσουν τα μέτρα και ποιοι δεν τα έχουν κατανοήσει.
Σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά αλλά αντιθέτως θα πρέπει να κυριαρχεί” δήλωσε η Σκεύη Κουκουμά.

Πηγή: dialogos.com.cy