Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Επτά τα άτομα που είναι διασωληνωμένα

Επτά τα άτομα που είναι διασωληνωμένα


Αυξήθηκαν στα επτά τα άτομα με κορωνοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τρία άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση της υγείας τους θεωρείται κρίσιμη αλλά σταθερή και τα επόμενα εικοσιτετράωρα κρίνονται ως καθοριστικά για την πορεία της υγείας τους.  

Στο νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι, εξάλλου, αυξήθηκαν στους 21 ασθενείς με κορωνοϊό. Ένας ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η γενική κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.

Εντός της ημέρας αναμένεται να πάρουν εξιτήριο δύο ασθενείς. Μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύθηκαν 32 συνολικά ασθενείς, με επτά από αυτούς να λαμβάνουν εξιτήριο.

Σε καλή κατάσταση το βρέφος
Για καθαρά προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο, νοσηλεύεται εξάλλου το τρίμηνο βρέφος που διαγνώστηκε ως θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον πιο μικρό ασθενή της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακαρίου, Αβραάμ Ηλία, το βρέφος παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η κλινική του κατάσταση είναι καλή. Σύμφωνα με πληροφορίες το αγοράκι προσβλήθηκε από τη γιαγιά του που είναι θετική στον κορωνοϊό.

Το βρέφος εισήχθη στο Νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη με συμπτωματολογία και αμέσως εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο.
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται από χθες το βράδυ και δεύτερο αγοράκι 20 μηνών.Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από τις βρετανικές βάσεις και εισήλθε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ο εργαστηριακός έλεγχος για τον κορωνοϊό αναμένεται εντός της ημέρας. Σύμφωνα με τον κ. Ηλία το αγοράκι παρουσιάζει αναπνευστική δυσχέρεια.

Υπενθυμίζεται πως τα κρούσματα κοινωνοϊού στη χώρα μας ανήλθαν στα 132, ενώ καταγράφηκαν και τρεις θάνατοι, ενός 70χρονου, ενός 65χρονου και ενός 58χρονου. Το φως της δημοσιότητας, είδαν δύο νέα κρούσματα ενός γιατρού στο Νοσοκομείο Πάφου και ενός ασθενή στο νοσοκομείο Λευκωσίας. Με αυτά τα δεδομένα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει στους 134.

Πηγή: reporter