Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Κούσιος: «Είναι δυνατό να κλείσουμε υπεραγορές και να πούμε στον κόσμο μείνε...

Κούσιος: «Είναι δυνατό να κλείσουμε υπεραγορές και να πούμε στον κόσμο μείνε να πεθάνεις της πείνας;»


Ο κόσμος να μην πανικοβάλλεται και να μην πιστεύει ότι ακούει, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις στο Κρατικό Ραδιόφωνο ανέφερε ότι προκλήθηκε αχρείαστος πανικός σε αριθμό πολιτών για ενδεχόμενο κλεισίματος υπεραγορών ή απαγόρευσης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τοποθετηθούν επίσημα για να βάλουν τέλος στα όποια σενάρια.

Η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά από την αρμόδια επιτροπή που έχει δημιουργηθεί και ανάλογα με τις εξελίξεις και τα δεδομένα παίρνουμε αποφάσεις, ανέφερε ο κ. Κούσιος.

Όπως είναι σήμερα τα δεδομένα δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε σε τέτοια μέτρα, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Εάν σε 20 μέρες οι εξελίξεις φέρουν άπειρα κρούσματα και κατάσταση που να δείχνει ότι χάνουμε τον έλεγχο, μόνο τότε θα ληφθούν περεταίρω μέτρα. Σε τέτοια περίπτωση θα ενημερώσουμε τον λαό έγκυρα και έγκαιρα. «Είναι δυνατό να κλείσουμε υπεραγορές και να πούμε στον κόσμο μείνε να πεθάνεις της πείνας; Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν υπεραγορές τροφίμων και φαρμακεία.»

Είναι ακραία σενάρια που θα εφαρμοστούν μόνο όταν το επιβάλουν οι συνθήκες που πιστεύω ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε σε τέτοιες συνθήκες, ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Κούσιος.