Home TOP NEWS Άλλος ένας νεκρός και 40 νέα κρούσματα

Άλλος ένας νεκρός και 40 νέα κρούσματα


Ανεβαίνει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο – Ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας κατά την καθιερωμένη διάσκεψη τύπου

Ανεβαίνει ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο στα 396.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά την καθιερωμένη διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Υγείας, σήμερα επιβεβαιώθηκαν άλλα 40 κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη

Πρόκειται για:

29 Άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης επαφών

2 Άτομα από ταξίδι

9 Άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται

Τα 40 κρούσματα εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση 688 αναλύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Κωστρίκης ανέφερε πως από τα νέα κρούσματα είναι «εμφανές ότι υπήρξε διασπορά του ιού…»

Θλίψη και ανησυχία… Καθημερινό φαινόμενο τείνει να καταστεί η ανακοίνωση νεκρών συμπολιτών μας που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό από τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας

Ούτε σήμερα δεν έλειψαν οι δυσάρεστες ανακοινώσεις κατά την καθιερωμένη διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δρ. Μάριος Λοϊζου, επιστημονικός διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, στη μάχη με τον κορωνοϊό χάσαμε άντρα με υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται έναν 64χρονο Ελληνοκύπριο που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Δυστυχώς απεβίωσε, στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που χρησιμοποιείται ως νοσοκομείο αναφοράς.

«Μετά και τη νέα απώλεια,ο αριθμός των νεκρών στην Κύπρο ανεβαίνει στους 13».9 Αποδίδονται στον κορωνοϊό ενώ άλλοι 4 σε υποκείμενα νοσήματα, είπε ο Δρ. Λοίζου.

«Γνωρίζουμε ότι ο τρόπος ζωής που καλούμαστε να προσαρμοστούμε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ξέραμε. Καλούμαστε να στερηθούμε. Στερούμαστε τώρα, ώστε να μπορέσουμε όσον το δυνατόν πιο σύντομα να τα απολαύσουμε ξανά» είπε ο Δρ. Λοίζου.

Πηγή:Cyprustime.com