Home TOP NEWS 4 νέα κρούσματα στην Κύπρο

4 νέα κρούσματα στην Κύπρο


Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1970 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 4 κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.

Εντοπίστηκαν:

· Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 281 διαγνώσεις, ένα κρούσμα

· Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, είχαμε αποτέλεσμα από 380 δείγματα, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα από τον χώρο εστίασης που όμως δεν επαναλειτούργησε.

· Από τον έλεγχο 598 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα.

«Προσοχή να μην αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει. Η εικόνα που παρουσιάστηκε χθες σε χώρους εστίασης, δεν ήταν η ιδανική. Οι χώροι να φροντίσουν με την εφαρμογή υγιεινής. Δεν έχει σημασία να τηρούνται οι αποστάσεις, αλλά τα άτομα να κινούνται στα τραπέζια χωρίς μάσκα».

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 5 άτομα, με ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά δύο ασθενείς. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Κωστρίκης: «Στα δικά μας μάτια δεν υπάρχει ανησυχία για τα αεροδρόμια, καθώς όλα θα γίνουν για να διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων της Κύπρου».

Όσον αφορά τα γυμναστήρια και τα παράπονα που ακούγονται, ο κ. Κωστρίκης είπε πως η επιτροπή εξετάζει όλους τους χώρους που ανοίγουν. Όταν και εφόσον ανοίξουν τα ξενοδοχεία, τα γυμναστήριά τους δεν θα δουλεύουν. Να κάνουμε υπομονή, δεν μπορούν να ανοίξουν όλα ταυτόχρονα. Θα έρθει η στιγμή που θα ανοίξουν».