Home TOP NEWS Με 1 μόνο κρούσμα στην Β’ Φάση χαλάρωσης

Με 1 μόνο κρούσμα στην Β’ Φάση χαλάρωσης


Οι πληροφορίες για τα  επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας

Τον αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο, ανακοίνωσε μέσω της καθιερωμένης δημοσιογραφικής διάσκεψης το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη, σήμερα στην Κύπρο καταγράφεται ένα μόνο κρούσμα από σύνολο 2,647 εργαστηριακών διαγνώσεων, που συμπτίπτει με την είσοδο μας στη Β’ Φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
Πρόκειται για κρούσμα που εντοπίστηκε μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

«Το κρούσμα που ανακοινώνουμε σήμερα προέκυψε από την ιχνηλάτηση επαφών του κρούσματος που εντοπίστηκε σε νηπιαγωγείο στην Πάφο. Οι έρευνες θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί. Η επιδημιολογική εικόνα παραμένει εξαιρετική. Η Β’ φάση της άρσης σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο γιατί από τα αποτελέσματα της θα εξαρτηθούν οι περαιτέρω σχεδιασμοί» είπε ο Δρ. Κωστρίκης.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται σήμερα σε 923.

Κληθείς να απαντήσει για τις 20 χώρες που δόθηκαν για μελέτη προκειμένου να δεχθεί από αυτές τουρίστες η Κύπρος, ο Δρ. Νικολόπουλος είπε «ξεκινήσαμε κι εμείς να μελετούμε προσεκτικά διάφορες χώρες και να αξιολογήσουμε επιδημιολογικά τον κίνδυνο και να διαγνωστεί κάποιος στην Κύπρο. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται και θα προσπαθήσουμε να τις κατατάξουμε σε χώρες χαμηλού ή αυξημένου κινδύνου. Δε μπορώ να πω κάτι ποιο συγκεκριμένο. Η πληροφορία αυτή χρειάζεται. Η Ελλάδα είναι σε αυτές και μπορώ να το πω που έχουν καλό επιδημιολογικό προφίλ επομένως το να έρθει κάποιος από την Ελλάδα μάλλον δεν εγκυμονεί κινδύνους».

cyprustime.com