Home TOP NEWS Δύο νέα κρούσματα…

Δύο νέα κρούσματα…


Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,369 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από συνολικά 217 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επαναπατρισθέντα που ήταν αρνητικό στον ιό στο τεστ που του έγινε κατά την άφιξή του και, στη συνέχεια, ανέπτυξε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό σε Ιατρείο Δημόσιας Υγείας.
Από συνολικά 125 δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Σημειώνεται ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες σε σχέση με τις στενές επαφές του ατόμου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, ολοκληρώθηκαν 18 εργαστηριακές διαγνώσεις,
Από το πρόγραμμα ελέγχου 20,000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, είχαμε αποτελέσματα για 289 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 209 εργαστηριακές διαγνώσεις,
Από ιδιωτική πρωτοβουλία, διεκπεραιώθηκαν 404 εργαστηριακές εξετάσεις, και
Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 107 εργαστηριακές διαγνώσεις.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 974.

Επιπρόσθετα, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται δύο ασθενείς. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.