Home TOP NEWS Συνεδριάζει το Υπουργικό και ανακοινώνονται αποφάσεις και μέτρα

Συνεδριάζει το Υπουργικό και ανακοινώνονται αποφάσεις και μέτρα


Εβδομάδα αποφάσεων η τρέχουσα και η Επιδημιολογική Ομάδα θα ανηφορήσει στο Προεδρικό η ώρα 09:00 το πρωί λίγο πριν τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου (10:30), για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αλλά και για να του παραθέσει τις εισηγήσεις της για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν από τη Κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού.

Οι δύο δέσμες μέτρων οι οποίες είναι ήδη σε εφαρμογή εκπνέουν την Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, ενώ ο Υπουργός Υγείας αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, να ανακοινώσει τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα που θα παρθούν από τη κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία αναμένεται να κλειδώσουν κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού.

Σημειώνεται δε, πως χθες το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία ανταλλάχτηκαν απόψεις, ενώ στη συνέχεια η Επιδημιολογική Ομάδα πραγματοποίησε νέα συνάντηση στην οποία κατέληξε για το πνεύμα το οποίο θα διέπει τα νέα μέτρα καθώς και για τις κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες θα θέσουν ενώπιον του Προέδρου.

Το πνεύμα το νέων μέτρων και το επικρατέστερο σενάριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, θα επιχειρηθεί η οριζοντιοποίηση των μέτρων για όλες στις Επαρχίες, ωστόσο στην Επαρχία της Λεμεσού αναμένεται να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας της πόλης η οποία δεν έχει βελτιωθεί αισθητά παρά τα αυστηρά μέτρα που είναι σε ισχύ.

Επίσης, αίρεται το μέτρο του γεωγραφικού αποκλεισμού των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, αφού όπως μαθαίνουμε, διαπιστώθηκε πως είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην Κύπρο και ιδιαίτερα το μέτρο του τοπικού lockdown για μια μόνο Επαρχία. Ωστόσο, οι περιορισμοί αναμένεται να παραμείνουν αυστηροί ιδιαίτερα για τη Λεμεσό.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Επαρχίες (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστος), τα μέτρα αναμένεται να ανέβουν επίπεδο, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτό θα αφορά την ώρα που θα τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας ή την απαγόρευση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ή και ακόμα την αναστολή λειτουργίας κάποιων επιχειρήσεων.

Τέλος, πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως τα νέα μέτρα θα έχουν την Παρασκευή θα εκπνεύσουν πριν τα Χριστούγεννα, ούτως ώστε να δοθεί ο χρόνος να εξεταστούν εκ νέου και να αποφασιστεί αν θα υπάρξουν χαλαρώσεις για τις ημέρες των εορτών.