Home TOP NEWS Χαλαρώσεις για τον αθλητισμό…

Χαλαρώσεις για τον αθλητισμό…


Νέες χαλαρώσεις στον τομέα του αθλητισμού, φαίνεται ότι φέρνουν στο προσκήνιο τα βελτιωμένα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου.

Δεδομένου ότι οι πρώτες χαλαρώσεως είναι ήδη γεγονός  από την 1η Φεβρουαρίου και για την ερχόμενη Δευτέρα έχουν ανακοινωθεί περεταίρω χαλαρώσεις, το Υπουργείο Υγεία και η Κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζουν την σταδιακή επαναδραστηριοποίηση του αθλητικού τομέα.

Το πλάνο των έκτακτων χαλαρώσεων εκπονήθηκε μετά από επαφές του Υπουργείου Υγείας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και θα τεθεί σήμερα στις 09:30 ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

H επανεκκίνηση του τομέα θα γίνεται σε φάσεις και το έναυσμα θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, οπότε θα επιτραπούν εκ νέου οι προπονήσεις σε ανοιχτές εγκαταστάσεις με μέγιστο αριθμό τα 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή. Ενώ το ίδιο φαίνεται ότι θα ισχύσει και για τα γυμναστήρια, σε ανοιχτό πάντα χώρο.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος δεν φαίνεται να επαναρχίζουν οι αγώνες. Ενώ για τις προπονήσεις που αφορούν επαγγελματικά πρωταθλήματα Β και Γ κατηγορίας, υπάρχει στο τραπέζι κάποια πρόταση ωστόσο δεν έχει κλειδώσει ακόμη.

Για την ασφαλή επαναδραστηριοποίηση του τομέα του αθλητισμού θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος και προπονητών και αθλούμενων, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει περίπου τα μισά άτομα να υποβάλλονται κάθε βδομάδα σε τεστ, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 12 ετών.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν χαλαρώσεις και για τον τομέα του Πολιτισμού, ωστόσο υπάρχει κάτι βέβαιο ακόμα.

Η μετάλλαξη του ιού φέρνει αλλαγές στους ταξιδιώτες που έρχονται στην Κύπρο

Η ραγδαία εξάπλωση των νέων στελεχών του κορωνοϊού σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρώπης, έθεσε σε συναγερμό τους αρμοδίους στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Υγείας, καταθέτει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό 3 ημερών όσων έρχονται στην Κύπρο από τις χώρες των Κατηγοριών Α και Β. Ενώ την τρίτη ημέρα, θα πρέπει τα άτομα αυτά, με δικά τους έξοδα, να υποβάλλονται σε εξέταση PCR και με αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούν να αποδεσμευτούν από την καραντίνα.

Την ώρα που η Κύπρος επιχειρεί την έξοδο από το δεύτερο καθολικό Lockdown, θα ήταν καταστροφική η εξάπλωση των μεταλλάξεων στην κοινότητα και κυρίως της νοτιοαφρικανικής, που έχει εντοπιστεί ήδη στην Ελλάδα.

«Στην Αφρική και τη Βραζιλία έχουν ανιχνευθεί στελέχη που σχετίζονται με σοβαρότερη νόσηση ή ακόμη και επηρεασμού της αποτελεσματικότητας των εμβολίων», αναφέρει η Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, Ζωή Δωροθέα Πανά.

Η Κύπρος τελεί εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα 300 περίπου θετικά δείγματα που απέστειλε στο ECDC ώστε να διαφανεί από εξειδικευμένες εξετάσεις εάν κάποια από τα νέα στελέχη έχουν εισέλθει στην κοινότητα.

Πηγή: ant1.com.cy