Home ΚΥΠΡΟΣ Βλέπει τους επιδημιολόγους ο ΠτΔ – Αύριο οι αποφάσεις

Βλέπει τους επιδημιολόγους ο ΠτΔ – Αύριο οι αποφάσεις


Eνώπιον εξαιρετικά δύσκολων αποφάσεων βρίσκεται η Κυβέρνηση αναφορικά με την διαχείριση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών. Το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν κατέληξε εν τέλει σε αποφάσεις, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καλεί την επιστημονική ομάδα στο Προεδρικό απόψε στις 19.00.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια νέας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αμέσως μετά το Εθνικό Συμβούλιο αύριο. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει την κατάσταση της πανδημίας με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Για τις αποφάσεις που αναμφισβήτητη θα επηρεάσουν την περίοδο του Πάσχα, φαίνεται να υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, πρώτα εντός της επιστημονικής ομάδας η οποία κατέθεσε τις εισηγήσεις της προ ημερών. Η αποφάσεις της ομάδας λήφθηκαν κατά πλειοψηφία.

Σήμερα εντός του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε μια ελεύθερη συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας να παλεύει να πείσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας αναφέρει τα ακόλουθα.

«To Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση και για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών. Ωστόσο δεν λήφθηκε απόφαση σε σχέση με περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ενόψει του γεγονότος ότι συνεκλήθη για σήμερα στις 7μμ στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να ακούσει τις απόψεις της επιτροπής. Κατά την αυριανή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και θα ακούσει τις απόψεις τους. Τελικές αποφάσεις θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει αύριο, 23 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο», καταλήγει.

alphanews.live