Home ΚΥΠΡΟΣ Ο Καραγιάννης μίλησε για τις χαλαρώσεις στα γήπεδα

Ο Καραγιάννης μίλησε για τις χαλαρώσεις στα γήπεδα


Ο επιδημιολόγος Δρ. Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα. Αναφέρθηκε στη φημολογία που αναπτύχθηκε που θέλει την κυβέρνηση να κάνει σκέψεις για να προβεί σε περαιτέρω χαλαρώσεις σε ότι αφορά στην είσοδο των οπαδών στα γήπεδα.

Αναλυτικά:

Ο Δρ. Καραγιάννης επιβεβαίωσε πω, εάν μειωθούν τα κρούσματα ίσως η κυβέρνηση αναθεωρήσει το μέτρο.

«Εάν κατορθώσουμε να ρίξουμε τον αριθμό κρουσμάτων μας ναι. Αν δεν υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα μπορεί αυτό να αναθεωρηθεί.»

Γιατί δεν γίνεται από πιο νωρίς το μέτρο αφού μιλάμε για ανοικτό χώρο… «Σε κάποιες περιπτώσεις μεταφέρεται λόγω του αέρα. Είναι πιθανή η μετάδοση του ιού σε περιπτώσεις που ο κόσμος στο γήπεδο φωνάζει, όταν δηλαδή γιορτάζει (εννοεί για τα συνθήματα). Αν φορούσαν τις μάσκες θα το αποτρέπαμε αλλά αυτό δεν γίνεται.»

Τι είναι καλύτερο ο εμβολιασμένος χωρίς τεστ ή ο ανεμβολίαστος με τεστ; «Αυτό το ακούμε συνεχώς. Και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν αλλά όχι στο ίδιο ποσοστό των ανεμβολίαστων. Δεν έχουμε δει από τους εμβολιασμένους να δημιουργούν αλυσίδες μολύνσεων.»

Σαν τελευταίο σχόλιο «Σαν Κύπρος πάμε πολύ καλά, κάποιες επαρχίες το έχουν ξεπεράσει. Σαν η Πάφος έχει ξεπεράσει το 90% από την άλλη η Λάρνακα είναι κάτω από το 80%, σηκώνει περιθώρια βελτίωσης.»

Από sport-fm.com.cy