Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Ανακοινώνονται σε λίγο τα νέα μέτρα

Ανακοινώνονται σε λίγο τα νέα μέτρα


«Kλείδωσαν» τα νέα μέτρα για αναχαίτιση της νέας έξαρσης της πανδημίας και πλέον, η προσοχή στρέφεται στις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, οι οποίες αναμένονται στις 13:00.

Οι αποφάσεις που φαίνεται να έχουν ληφθεί, αφορούν στα ακόλουθα:

Σχολεία και συναθροίσεις

Κανονικά αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία. Μοναδική αλλαγή το γεγονός ότι οι μαθητές των δημοτικών θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε 72 ώρες και όχι μία φορά τη βδομάδα.

O αριθμός των ατόμων που μπορεί να συναθροίζεται σε οικίες θα μειωθεί από 20 σε 10. Επίσης αναμένεται να μειωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Από τους 300 που μπορούν να παρευρίσκονται σήμερα σε 200. Μείωση θα υπάρξει και στον μέγιστο αριθμό πιστών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Ενώπιον του Υπουργικού και εισήγηση όπως στα ξενοδοχεία να μπορούν να διανυκτερεύουν μόνο εμβολιασμένα άτομα.

Αλλαγές στη διαδικασία ιχνηλάτησης

Τρέχει και δεν φτάνει η ομάδα ιχνηλάτησης.  Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να αλλάξει η διαδικασία τεστιγκ για τις στενές επαφές.

Ενώπιον του Υπουργικού τέθηκε πρόταση σύμφωνα με την οποία οι στενές επαφές θα υποβάλλονται σε rapid test στα σημεία δειγματοληψίας την 3η και 5η μέρα ώστε να αποδεσμευτούν. Δεν θα υποβάλλονται δηλαδή σε PCR όπως γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια.

Συνεχίζεται η παραχώρηση self test

Η απόφαση για διάθεση δωρεάν self test απέδωσε καρπούς.

Ως εκ τούτου ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να εισηγηθεί την επέκταση της απόφασης για παραχώρηση δωρεάν self test στους πολίτες και τον επόμενο μήνα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα στην απόφαση να περιλαμβάνονται αυτή τη φορά και τα άτομα 12- 17 ετών καθώς και τα ανεμβολίαστα άτομα.

Από ant1.com.cy