Home ΚΥΠΡΟΣ Στο Μόναχο αντιπροσωπεία της ΚΟΚ για τη διεκδίκηση του Ευρωμπάσκετ 2025

Στο Μόναχο αντιπροσωπεία της ΚΟΚ για τη διεκδίκηση του Ευρωμπάσκετ 2025


Στο Μόναχο βρίσκεται η αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, όπου θα παρουσιάσει τη δική της υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025.

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, η Κύπρος διεκδικεί έναν από τους τέσσερις ομίλους της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, που θα αποτελέσει προάγγελο μιας τεράστιας γιορτής του μπάσκετ στην Κύπρο και θα προσελκύσει πλήθος κόσμου απ` όλον τον κόσμο.

Η ΚΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο, Ανδρέα Μουζουρίδη, τον αντιπρόεδρο, Μάρκο Κληρίδη, τον Γενικό Διευθυντή Άθω Αντωνίου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την αίτηση της ΚΟΚ για το Ευρωμπάσκετ 2025, Μάρκ Κληρίδη, τον πρεσβευτή της Κύπρου για το Ευρωμπάσκετ 2025, Δημήτρη Διαμαντίδη και τη Δώρα Παντέλη, η οποία θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα της ΚΟΚ.

Στην κυπριακή αποστολή στο Μόναχο συμμετέχουν επίσης οι Κωνσταντίνος Πετρίδης, Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χρυσοστόμου, πρόεδρος ΚΟΕ, Δημήτρης Αλετράρης, διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, διευθύντρια ΚΟΑ και Κώστα Κακουλλή, αντιπρόεδρος ΚΟΑ.

Η ΚΟΚ θα παρουσιαστεί πανέτοιμη στην παρουσίαση της υποψηφιότητας της στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ λίγο μετά τις 12:00 της Τρίτης, 29 Μαρτίου, θα γίνει γνωστό αν η Κύπρος θα κληθεί να αναλάβει τη διοργάνωση της μεγάλης αυτής γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μοζουρίδης, ο οποίος ηγείται της αποστολής στη Γερμανία, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μετά την άφιξη στο Μόναχο.

«Σύσσωμη η κυπριακή αποστολή, βρίσκεται εδώ στο Μόναχο από την Κυριακή και είμαστε πανέτοιμοι από κάθε άποψη για να παρουσιάσουμε τη δική μας υποψηφιότητα για ανάληψη ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025. Είναι ένα όνειρο στο οποίο πιστέψαμε, δουλέψαμε με άκρως επαγγελματικό τρόπο μέσα από την άρτια καταρτισμένη ομάδα που ανέλαβε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε», ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Μουζουρίδη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε τόσο στις σχέσεις που έχει χτίσει η ΚΟΚ τα τελευταία χρόνια με τη διεθνή ομοσπονδία, αλλά και την εμπιστοσύνη που κέρδισε, αναλαμβάνοντας και άλλες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η εμπιστοσύνη στο χώρο μας κερδίζεται και είμαστε πολύ περήφανοι που μέσα από τις ενέργειες μας καταφέραμε να βάλουμε τη μικρή Κύπρο, σε περίοπτη θέση στην εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει η FIBA αλλά και αρκετές χώρες μέλη της διεθνής ομοσπονδίας».

Σημείωσε ότι η άψογη διοργάνωση αναπτυξιακών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Μικρών Χωρών της FIBA, είχε άκρως θετικό αντίκτυπο και απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τους αξιωματούχους της FIBA.

«Δείξαμε ετοιμότητα και συνέπεια σε κάθε πρόκληση που βρήκαμε ενώπιον μας, γι’ αυτό και σήμερα είμαστε σε θέση να διεκδικούμε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είναι επίσης σπουδαίο επίτευγμα ότι από το 2019 πετύχαμε την εκλογή του Γενικού Διευθυντή της ΚΟΚ, Άθου Αντωνίου, στο διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe. Οι τακτικές επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της FIBA Europe στη χώρα μας, δεν είναι τυχαίες, αλλά αποτέλεσμα της σχέσης εμπιστοσύνης και συνέπειας που έχουμε χτίσει μέσα από την προσέγγιση που είχαμε και το όραμα που θέσαμε», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, «είμαστε εδώ για να δείξουμε για άλλη μια φορά, πως η μικρή Κύπρος μας μπορεί να πετύχει το θαύμα, φέρνοντας στη χώρα μας μια διοργάνωση που θα στρέψει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ευρώπης».

Μια τέτοια εξέλιξη, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΚΟΚ, είναι αντιληπτό πως θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη και για το άθλημα και για τη χώρα τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

«Για άλλη μια φορά θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ προς την πολιτεία και κυρίως στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος υποστήριξε θερμά την υποψηφιότητα μας από την πρώτη στιγμή, και ήταν δίπλα μας σε όλη αυτή την διαδρομή. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να επιστρέψουμε στην Κύπρο με θετικό αποτέλεσμα και με μεγάλη όρεξη για δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα και να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στο ψηλότερο επίπεδο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Previous articleΑπόψε ο επαναληπτικός στο φούτσαλ
Next articleΜπέκαμ: Θέλει τετραπλό «μπαμ» με Μέσι, Σουάρες, Μπουσκέτς και Άλμπα στην Ίντερ Μαϊάμι