Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Διευθυντής στο δημόσιο έκανε υπηρέτη του υφιστάμενο του

Διευθυντής στο δημόσιο έκανε υπηρέτη του υφιστάμενο του


Τη διενέργεια έρευνας εναντίον Διευθυντή για κατάχρηση εξουσίας αποφάσισε συμβούλιο οργανισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα -πρόκειται για νομικό πρόσωπο δημόσιου δικαίου που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών- μετά από καταγγελία υφιστάμενου του, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Πολίτης».

Σύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου, ο προϊστάμενός του για σειρά ετών τον χρησιμοποιούσε σαν υπηρέτη του και τον έστελνε να εκτελεί διάφορες προσωπικές του δουλειές ή υποχρεώσεις, εν ώρα εργασίας και χρησιμοποιώντας μάλιστα τα υπηρεσιακά οχήματα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του παραπονούμενου, ο Διευθυντής τον υποχρέωνε να παίρνει τα παιδιά του για εξετάσεις ή στο σχολείο, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τον έβαζε να πηγαίνει στην γυναίκα του που εργάζεται σε άλλο Υπουργείο τα κλειδιά ή το κινητό της.

Επιπλέον, πως ισχυρίζεται ο παραπονούμενος, ο Διευθυντής του τον έβαζε να αναμένει κάθε χρόνο στην ουρά ώστε να εκδοθούν εισιτήρια διαρκείας του ΑΠΟΕΛ και να τα παραλάβει ενώ σε άλλες περιπτώσεις τον έβαζε να πηγαίνει σε ζαχαροπλαστείο και να αγοράζει κεραστικά.

Το συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, διορίζοντας ερευνώντα λειτουργό. Κάλεσε ταυτόχρονα τον παραπονούμενο να προβεί σε καταγγελία στις αρχές.

Πηγή: cyprustimes.com