Home ΚΥΠΡΟΣ Πογιατζής για καταγγελίες Παπασταύρου: «Διορίστηκε λειτουργός από την αστυνομία που ερευνά την...

Πογιατζής για καταγγελίες Παπασταύρου: «Διορίστηκε λειτουργός από την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση»


Για τις καταγγελίες του προέδρου Παπασταύρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού, Χάρης Πογιατζής, ο οποίος διορίστηκε ως επίτροπος διαφάνειας.

Aναλυτικά:

Για τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει: «Ο τίτλος θα είναι επίτροπος διαφάνειας. Είναι μια ανεξάρτητη αρχή για καταπάτηση της διαφθοράς. Θα αναλάβω τα καθήκοντα μου τον επόμενο μήνα».

Για την λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού: «Λειτουργήσαμε 14 μήνες. Τον πρώτο καιρό δεν ξέραμε τι γινόταν. Τα υπόλοιπα μέλη ξέρουν πως να συνεχίσουν και πιστεύω θα τα καταφέρουν. Θα είναι ομαλότατη η λειτουργία της επιτροπής. Θα ανοιχτούν και νέα θέματα».

Για τις καταγγελίες του Χριστόφορου Τορναρίτη: «Θα μελετήσουμε τα θέματα που αφορούν τον κ. Τορναρίτη. Η κατάσταση είναι υπό παρακολούθηση. Δε θα επέμβουμε στις διαδικασίες άλλων σωμάτων».

Για το αν υπάρχουν εξελίξεις με τις καταγγελίες Παπασταύρου: «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον γενικό εισαγγελέα σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες. Έμαθα ανεπίσημα ότι διορίστηκε λειτουργός από την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση».

Για το αν υπάρχει μεγάλη διαφθορά στην Κύπρο: «Δεν ξέρω, υπάρχουν κάποια θέματα. Δεν μπορώ να πω αν είναι μεγάλη ή όχι».

Για το αν γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα πριν διοριστεί ως πρόεδρος της επιτροπής: «Ήμουν ένας απλός φίλαθλος. Δεν ήταν υπόψιν μου πριν διοριστώ».