Home ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΣΠ: «H KOΠ γυρίζει την πλάτη στο διάλογο»

ΠΑΣΠ: «H KOΠ γυρίζει την πλάτη στο διάλογο»


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑ.Σ.Π. με την οποία τονίζει ότι η ΚΟΠ δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συνδέσμου για διάλογο με σκοπό να συζητηθούν οι προτάσεις του Συνδέσμου καθώς και τον διεθνών ποδοσφαιριστών για στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά:

«Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών με επιστολή του προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ημερομηνίας 03/08/2022, ζήτησε από τη διοργανώτρια αρχή ποδοσφαίρου να ορίσει η ίδια συνάντηση με σκοπό να συζητηθούν οι προτάσεις του Συνδέσμου καθώς και τον διεθνών ποδοσφαιριστών για στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Της προαναφερθείσας επιστολής προηγήθηκαν άλλες επιστολές για συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον ΠΑ.Σ.Π. και γενικότερα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Με μεγάλη μας λύπη παρατηρήσαμε ότι η ΚΟΠ ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας, γυρίζοντας ουσιαστικά την πλάτη στο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ίδιας της ομοσπονδίας. Γυρίζει δηλαδή την πλάτη στους ίδιους τους πρωταγωνιστές του αθλήματος το οποίο έχει υπό τη σκέπη της

Η οποιαδήποτε πρόταση για διάλογο και συζήτηση που αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσεων για συγκεκριμένο ή συγκεκριμένα θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η μη ανταπόκριση της ΚΟΠ στην πρόταση του ΠΑ.Σ.Π. για διάλογο δημιουργεί αλγεινή εντύπωση για την ίδια την ομοσπονδία, δείχνοντας ότι δεν κατανοεί τη σημασία και το νόημα που μπορεί να έχει μια συζήτηση.

Προς ενημέρωση του κοινού ο ΠΑ.Σ.Π. ζήτησε συνάντηση με την ΚΟΠ για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων είναι τα ακόλουθα:

· Μονομερής απόφαση της ΚΟΠ για καθορισμό κατώτατου μισθού στα 150 ευρώ.

· Συζήτηση για την πρόταση του ΠΑ.Σ.Π. να αποσυρθούν οι μονομερείς και παράνομες τροποποιήσεις που έκανε η ομοσπονδία στο ενιαίο συμβόλαιο.

· Μέτρα στήριξης προς τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και τις Εθνικές ομάδες.

· Εφαρμογή του πρωτοκόλλου πρόληψης για τις υψηλές θερμοκρασίες.

· Αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφάσισε η ΚΟΠ και με το οποίο όρισε αγώνες τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα καθώς και την 28η Δεκεμβρίου (ενδιάμεσα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) ως επιλογή εναλλακτικής ημερομηνίας.

Υ.Γ.: Το να διαφωνεί κανείς, επιχειρηματολογώντας, για συγκεκριμένα ζητήματα είναι πλήρως αποδεκτό. Το να αρνείται να μπει στη διαδικασία ενός διαλόγου, όπως κάνει στην προκειμένη περίπτωση η ΚΟΠ, είναι σαν να γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και οι πρωταγωνιστές του αθλήματος. Το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν αξίζει αυτή την αδιαφορία και την απαξιωτική στάση από πλευράς της ΚΟΠ».