Home ΚΥΠΡΟΣ «Μόνο σε Μπουτάν, ΗΑΕ και Τουρκία γίνεται αυτό…»

«Μόνο σε Μπουτάν, ΗΑΕ και Τουρκία γίνεται αυτό…»


Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ που αφορά σε εμπάργκο δηλώσεων από πλευράς παικτών και στην εμμονή της ΚΟΠ να μην απαντάει στο αίτημα για αλλαγή ημερομηνίας στο Πάφος FC – Ακρίτας για τον β’ γύρο που είναι προγραμματισμένο για την Παραμονή των Χριστουγέννων.

«Ανεπίτρεπτη, τρελή απόφαση. Θεωρούμε πως το ποτήρι ξεχείλισε με αυτή τη συμπεριφορά. Είναι πολλά τα σημαντικά προβλήματα με την ΚΟΠ, αρχίζοντας από τις μονομερείς παρεμβάσεις και αλλαγές με το ενιαίο συμβόλαιο, μέσα στους κανονισμούς, φθάνοντας στην αλλοίωση του ημερολογιακού προγραμματισμού χωρίς τη διαβούλευση των παικτών, που είναι οι πρωταγωνιστές».

«Πρόκειται για παράδειγμα το οποίο καταστρέφει ομάδες, υπενθυμίζουμε το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια πέρυσι στις 26 Δεκεμβρίου. Στοίχισε και στις δύο ομάδες… Ιδιαίτερα φέτος, ορισμός αγώνα παραμονή Χριστουγέννων γίνεται μόνο στο Μπουτάν, τα ΗΑΕ και την Τουρκία, μουσουλμανικές χώρες και έρχεται και η ΚΟΠ να πρωτοτυπήσει».

«Ακολουθεί την γνωστή τακτική του μουσαμά, που δεν απαντά και δεν ανταποκρίνεται. Έχει να κάνει και με την απαράδεκτη απάντηση προς τα δύο σωματεία τα οποία με επιστολή τους πριν από το τελευταίο παιχνίδι των ομάδων μας στην Ευρώπη, ενημέρωσε ότι θα μπορεί να αλλάξει το ματς, μόνο αν περάσει κάποια ομάδα μας στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για το λόγω του ότι η εταιρεία που έχει τα βαν του VAR θα άφηνε το βαν μόνο εάν και εφόσον προκρινόταν μία ομάδα μας στην επόμενη φάση. Η δικαιολογία τους καταρρίπτεται…».

«Η δικαιολογία που παραθέτουν καταρρίπτεται και δεν θεωρείται σαν αιτία μη μετακίνησης του αγώνα Δεν έχουμε πρόβλημα έστω και με δύο βαν, δύο VAR να ορίσει τον αγώνα στην Πάφο κοντά στο μεσημέρι για να μετακινηθεί το VAN το βράδυ στον αγώνα ΑΕΛ – Ολυμπιακός στο νέο γήπεδο της Λεμεσού. Η απόσταση είναι μόλις 25 λεπτά. Μπορεί άνετα να μετακινηθεί».

«Είναι στα όριά τους οι ποδοσφαιριστές. Βλέπουμε στάση ανεπίτρεπτη και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το θέμα».

Για το γεγονός ότι επηρεάζονται και δημοσιογράφοι και παρεμποδίζεται το έργο τους: «Το αντιλαμβάνομαι, μην ξεχνάμε πως και οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν πρόσφατα χωρίς μετάδοση για δύο λεπτά. Θα υπάρχουν δηλώσεις από τους προπονητές και τα γραφεία Τύπου. Θα ήταν καλύτερα να μιλάμε και να λέμε απόψε έχει πανσέληνο και είναι ωραία; Θα προβούμε και σε άλλα μέτρα που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην απεργία. Δεν μπορούν να διοικούν το κυπριακό ποδόσφαιρο 2-3 άτομα και να αγνοούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Σε όλο το κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Πρέμιερ Λιγκ που δεν θα παίξουν παραμονή Χριστουγέννων, όσοι εργάζονται αυτή τη μέρα πληρώνονται έξτρα, δεν ξέρω για εσάς τους δημοσιογράφους. Όσο για την μπόξινγκ ντέι, είναι παράδοση εκατοντάδων χρόνων και έχουν δικούς τους όρους και παραδόσεις. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν, στεναχωρούν, αλλά από κάπου πρέπει κι εμείς να αρχίσουμε».