Home ΚΥΠΡΟΣ Νεοφυτίδης: «Πιο πιθανό να έχουμε νεκρούς παρά βελτίωση»

Νεοφυτίδης: «Πιο πιθανό να έχουμε νεκρούς παρά βελτίωση»


Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Όσα ανέφερε:

Για τα επεισόδια: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι το θέμα της νομοθεσίας. Δηλαδή ποιος πρέπει να επέμβει άμεσα και τι προνοεί η νομοθεσία. Το να μπαίνουν 20 άτομα στο γήπεδο και να κινείται η αστυνομία με τον τρόπο που κινήθηκε είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να γίνεται τι έγινε και να έχουμε μόνο δύο συλλήψεις. Έπρεπε να είναι έτοιμη η κλούβα και να έχουμε καταδικασθέντες την ίδια μέρα. Μιλάμε για τεράστιες αδυναμίες, απουσία γνώσεων».

«Υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος σε ευρωπαϊκό γήπεδο να κάνει επεισόδιο και να φύγει από το γήπεδο χωρίς να συλληφθεί; Σύστημα καταγραφής καμερών. Ανύπαρκτο. Αν δουλεύουν οι κάμερες στα γήπεδα, τι ανάλυση κάνουν οι κάμερες; Αν υπήρχαν κάμερες θα έπρεπε να συλληφθούν όλοι αυτοί έως τώρα. Βλέπουμε ένα ερασιτεχνισμό σε όλα τα γήπεδα και ο ένας να καλύπτει τον άλλο. Στο τέλος της ημέρας την πληρώνουν οι υγιείς σκεπτόμενοι φίλαθλοι, αλλά και τα σωματεία. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες για να έχουμε νεκρούς παρά να βελτιωθεί η κατάσταση».

Για τη συνάντηση που είχε χθες ο ΠΑΣΠ για τους χώρους υγιεινής στα γήπεδα: «Ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση. Φαίνεται ότι στο Υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε αυτό το κατάντημα που καταγγέλλουμε τον τελευταίο χρόνο. Φάνηκε ότι υπάρχουν κενά στους ελέγχους και στους κανονισμούς. Δεν είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να είναι τα αποδυτήρια, πότε και πως πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι. Μιλάμε για τα απλά πράγματα. Να έχεις ζεστό νερό, καθαρά αποχωρητήρια, να έχεις χώρο για μασάζ».

«Κονδύλια έχουμε πολλά, εδώ θα δοθούν 48 εκατομμύρια για το νέο γήπεδο. Θα γίνει επιθεώρηση και θα βγει αναφορά. Εμείς προτείναμε να γίνει ένα πρωτόκολλο και αφού θα γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος έλεγχος. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να βγει ένα πλάνο για το πώς θα έχουμε ανακαίνιση. Επειδή τα γήπεδα δεν ανήκουν σε ομάδες θα πρέπει να βρούμε μέσω του Υπουργείου τους υπεύθυνους για να γίνει ένα πλάνο για να αρχίσει η ανακαίνιση αυτών των αποδυτήριων. Δεν μπορούμε εν έτει 2022 να έχουμε τέτοια εικόνα».

Για το που θα βρεθούν κονδύλια: «Υπάρχει τρόπος, κάναμε εισηγήσεις και αν χρειαστεί θα τους βρούμε και χορηγούς. Αν λάβουμε ως παράδειγμα το γήπεδο της Λεμεσού, εμπιστοσύνη σε αυτούς που διαχειρίζονται τα κονδύλια δεν έχουμε καμία».

Για το Ακρίτας-Πάφος που ορίστηκε 24 Δεκεμβρίου: «Ακόμη όχι, τελείωσε η διαμαρτία μας χθες. Θα δώσουμε λίγες μέρες στους διεθνείς να επιστρέψουν. Ενημερώσαμε την UEFA για το θέμα που προκύπτει. Το θέμα μας είναι ότι η ομοσπονδία δεν ανταποκρίνεται στις επιστολές του συνδέσμου. Εμείς θα ενημερώσουμε τα μέλη μας και αν δεν ανταποκριθεί η ομοσπονδία το αυτονόητο είναι ότι θα πάμε σε Γενική Συνέλευση και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε. Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε απεργία επ’ αόριστο».

Πηγή: 24sports.com.cy