Home TOP NEWS Ο εγκληματικός σχεδιασμός της Αστυνομίας στο νοτιοανατολικό άκρο του ΓΣΠ

Ο εγκληματικός σχεδιασμός της Αστυνομίας στο νοτιοανατολικό άκρο του ΓΣΠ


Χθες βράδυ κινδύνευσαν παιδιά, ηλικιωμένοι και οικογένειες στο σημείο που ενώνονται η ανατολική με τη νότια κερκίδα. Κροτίδες, φωτοβολίδες, πέτρες, σίδερα, μπουκάλες εκσφενδονίζονταν για 90 λεπτά από την οργανωμένη κερκίδα της ΑΕΛ προς την κερκίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θυμίζοντάς μας για άλλη μια φορά ότι είμαστε μια Μπανανία. Μια τριτοκοσμική χώρα.

Καθαρά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα χθες βράδυ, παρόλο που αριθμός φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποχώρησε με τραύματα. Γυάλινη μπουκάλα έσπασε πάνω στο πόδι ηλικιωμένης γυναίκας, άλλοι τραυματίστηκαν στο κεφάλι, άλλοι από κροτίδες, μικρά παιδιά που νόμισαν αρχικά ότι ήρθαν σε μια γιορτή με τις σημαίες και τα κασκόλ τους, έκλαιγαν και ζητούσαν από τους γονείς τους να φύγουν. Αυτό ήταν το σκηνικό στο νοτιοανατολικό άκρο του ΓΣΠ.

Το χειρότερο απ’ όλα ήταν ο εγκληματικός σχεδιασμός και η προκλητικότατη στάση της Αστυνομίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Βλέπετε τα σαΐνια τοποθέτησαν διαχωριστική κορδέλα ΜΟΝΟ στην πλευρά των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (σπρώχνοντας βασικά τους ΟΜΟΝΟΙΑτες πιο πίσω), χωρίς να εφαρμόζουν αντίστοιχη πρακτική στην κερκίδα των οργανωμένων της ΑΕΛ. Αποτέλεσμα: 100 θρασύδειλοι κάφροι από την κερκίδα της ΑΕΛ για 90 λεπτά να είναι πάνω στο κιγκλίδωμα που χωρίζει τις δύο κερκίδες και να πετροβολούν γυναίκες, παιδιά και συνταξιούχους. Η ΜΜΑΔ να μπαινει αργοπορημένα στο γήπεδο, να τοποθετείται ΜΟΝΟ στην κερκίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να στέκεται ακίνητη στον χώρο χώριζε τους φιλάθλους των δύο ομάδων και να παρακολουθεί το θέαμα χωρίς να συγκινείται. Δηλαδή, κυριολεκτικά να σφυρίζει αδιάφορα όταν σε απόσταση 5-10 μέτρων απ’ εκεί που ήταν τοποθετημένη, οι οπαδοί της ΑΕΛ προέβαιναν σε πράξεις βίας.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, τι λέει για όλα αυτά; Για όσα έγιναν τις προάλλες στο στάδιο Αλφαμέγα στη Λεμεσό τι λέει; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Η Αστυνομία τι λέει; Για όσα έγιναν μετά τον αγώνα στον Εναέριο όπου καταστράφηκε δημόσια και ιδιωτική περιουσία τι έχουν να πουν;

Για το τσίρκο της Κάρτας Φιλάθλου, διότι περί τσίρκου με κλόουνς σε όλα τα επίπεδα πρόκειται, τι έχουν να πουν; Ότι κάναμε την κάρτα για να έρθουν οικογένειες στο γήπεδο αλλά τώρα που επέστρεψαν κάποιοι χούλιγκανς δεν μπορούμε να την εφαρμόσουμε διότι δεν έχουμε τις υποδομές, αλλά ούτε και τη βούληση να τηρήσουμε τα προσχήματα; Πώς πέρασαν αυτά τα αντικείμενα στο γήπεδο; Και τι να κάνουμε τις κάμερες και τα συστήματα Ασφαλείας όταν υπάρχει ανοχή στους κάφρους και τους κουκουλοφόρους;

Την ευθύνη για όσα συμβαίνουν, πρώτα έχουν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις και διοικούν τον τόπο. Και όσοι είναι ανίκανοι να επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν μικρά παιδιά, οικογένειες και ηλικιωμένους.