Home ΚΥΠΡΟΣ Τσέφεριν ενόψει EURO U-17: «Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης των νέων...

Τσέφεριν ενόψει EURO U-17: «Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης των νέων αστέρων του ποδοσφαίρου»


Το δικό του μήνυμα ενόψει της διεξαγωγής της τελικής φάσης του EURO U-17 στην Κύπρο και της σημερινής έναρξης της διοργάνωσης στέλνει ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

“Αγαπητοί λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγαπητοί φιναλίστ

Καλώς ήρθατε στην Κύπρο για τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA U17 2024!  Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει επιτέλους την ευκαιρία να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό τουρνουά το οποίο είχε αρχικά  προγραμματιστεί για το 2021.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στον πρόεδρό της Γιώργο Κούμα  για την υπομονή, την ακούραστη προσπάθεια και τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν την επιτυχημένη διοργάνωση αυτού του τουρνουά.

Το EURO U-17 ιστορικά έχει λειτουργήσει ως το εφαλτήριο για λαμπρές ποδοσφαιρικές καριέρες σπουδαίων ποδοσφαιριστών με χαρακτηριστικά παραδείγματα μεταξύ άλλων, τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Γουέιν Ρούνεϊ, Σεσκ Φάμπρεγας, Τόνι Κρος και Έντεν Αζάρ.

Έχω την πεποίθηση πως και στη διοργάνωση του 2024 θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης μερικών νέων αστεριών του ποδοσφαίρου στη διεθνή σκηνή.

Η διοργανώτρια Κύπρος και άλλες 15 ταλαντούχες και ικανές ομάδες που πέρασαν με επιτυχία από προκριματικούς γύρους, είναι όλες έτοιμες για να διεκδικήσουν ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο με κύρος. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και εύχομαι η καλύτερη να νικήσει”.

Αλεξάντερ Τσέφεριν
Πρόεδρος UEFA