Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Οι Έλληνες, τα εισιτήρια και το βιολί μας

Λίμπερο: Οι Έλληνες, τα εισιτήρια και το βιολί μας

Dabizas-Nikos


   Γράφει ο Λίμπερο

Ελληνική παροικία
Με τόσα ονόματα που ακούγονται εξ Ελλάδος ότι ενδιαφέρουν την ΟΜΟΝΟΙΑ για απόκτηση τους είναι να απορεί κανείς. Αν πιστέψουμε στα δημοσιεύματα θα γίνουμε ελληνική παροικία με αυτούς που «έβαλε στο μάτι ο Νταμπίζας». Ο γραφών πάντως στα δέκα ονόματα που ακούει πιστεύει στο ένα. Όχι για ενδιαφέρον αλλά για συμπερίληψη του σε μια λίστα με εκατοντάδες πιθανούς υποψήφιους στόχους. Άρα αν ακούστηκαν μέχρι σήμερα 30 οι 3 είναι σίγουρα στην ατελείωτη λίστα, όμως η στήλη θα κρατήσει σιγή ιχθύος.

Τι άλλο θα σκαρφιστούν;
Κάθε φορά που οι φωστήρες του κυπριακού ποδοσφαίρου ανακοινώνουν νέους κανονισμούς στην Δικαστική, τρέμουμε τι άλλο θα σκαρφιστούν. Κάθε νέος κανονισμός που «εφαρμόζουν» είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους αφού αυτοί που αποφασίζουν γέρνουν μονόπαντα. Πολύ μονόπαντα ρε παιδί μου, όσο πιο δεξιά και όσο πιο μπλε γίνεται. Από πού να ξεκινήσουμε; Από τιμωρίες κεκλεισμένων και πως εφαρμόστηκαν αναλόγως ομάδων; Από τιμωρίες γιατί βγήκαν οι Ομονοιάτες στους δρόμους και πρόσθεσαν κανονισμό σε μία νύχτα απειλώντας μας με αφαίρεση βαθμών; Από τον έλεγχο των φωτοβολίδων, τις τιμωρίες προπονητών ή το τελευταίο με την παραπομπή μέσω βίντεο;

Τα 25 θα είναι υπέρ – αρκετά
Ένας μίνι εκνευρισμός με πιάνει κάθε φορά που ακούω για αυτά τα «καπέλα» σε εισιτήρια τελικών κυπέλλου. Σε άλλες χώρες οι ομάδες δίνουν δώρα στους φιλάθλους, σε αυτήν εδώ βάζουν την τιμή των εισιτηρίων στα ύψη λες και από Κυπριακό τελικό θα τον μετατρέψουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 20 ευρώ είναι ποσό που «τσιμπά» στους καιρούς που ζούμε και αποτρεπτικό για οικογενειάρχες που θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους στη γιορτή. Ένα καπέλο 5 ευρώ να πάει στα 25 θα είναι υπέρ – αρκετό και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέρθει η στήλη για αυτό το θέμα.

Ανεπίτρεπτο αν συνεχιστεί
Όχι μόνο πληρώνουμε εδώ και χρόνια παλιές αμαρτίες και τα εγκλήματα στον προγραμματισμό από ερασιτεχνικούς χειρισμούς, αλλά τα λάθη δεν φαίνεται να τελειώνουν. Ακόμη και στην φετινή περίοδο μετά από τόσα πάθη φέραμε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ελάχιστα ή καθόλου.