Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Τα σίγουρα πονταρίσματα του β’ γκρουπ

Λίμπερο: Τα σίγουρα πονταρίσματα του β’ γκρουπ

MAR_5162


Γράφει ο Λίμπερο

Δεν μπορώ να μην αφιερώσω χρόνο για τα πράγματα και τα θαύματα που συμβαίνουν σε κάθε σεζόν στο γκρουπ της διαβάθμισης. Πάμε λοιπόν.

Το περιμέναμε όλοι

Αφού κατάφεραν και κράτησαν την ομάδα ήθους μέχρι το τέλος ζωντανή, το περίμενα να κρατηθεί στην κατηγορία. Το ξέραμε όλοι. Και εγώ και εσύ και οι πέτρες. Απλά επιβεβαιώθηκε αυτό που υποψιαζόμασταν όταν βρέθηκε στο -7 η ομάδα του δάσους.

Κάθε χρόνο και πιο μεγάλο το ενδιαφέρον

Σίγουρα το στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερο όσον αφορά το β’ γκρουπ του Κυπριακού πρωταθλήματος. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν οι εναλλαγές στο σκορ θυμίζουν περιφερειακά τουρνουά; Για τους μελετημένους ένας μήνας «δουλειάς» είναι ικανός να αποφέρει τα έσοδα ενός έτους.

Θα ακούσουμε για κόπους και δικαίωση

Το έχω και αυτό σιγουράκι για τις επόμενες ημέρες. Οι παράγοντες του Εθνικού θα μιλήσουν για υπερπροσπάθεια και για κόπους που ανταμείφτηκαν. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι το θράσος, γιατί φέτος το εισιτήριο για την διαβάθμιση το άξιζε και με το παραπάνω ο Εθνικός. Η ανάσταση στις τελευταίες αγωνιστικές μόνο φυσιολογική δεν ήταν για μια ομάδα που σερνόταν.

Πόσο θα κρατήσουν τα Play Off;

Προσωπικά διαφωνώ με τον θεσμό των play off από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε. Το θεωρώ παράλογο σε ένα πρωτάθλημα να μην παίζουν όλοι με όλους τις ίδιες φορές. Ακόμη και στατιστικά να το δω, πάλι δεν το γουστάρω να παίζω με κάποιες ομάδες 4 φορές και με άλλες 2. Τι καλύτερο από ένα πρωτάθλημα με 26 αγωνιστικές όπου όλοι θα αγωνιστούν από δύο φορές με τον κάθε αντίπαλο εντός και εκτός έδρας; Τελικά ποιους ευνοεί αυτή η κατάσταση;

Και μπορούμε και θέλουμε

Ότι και να πω για τα πιο πάνω μπροστά μας έχουμε τελικό. Η αγωνία για την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 4 ολόκληρα χρόνια είναι τεράστια. Το νιώθω σε κάθε συνομιλία με άλλους ομοϊδεάτες μας, το μυρίζομαι στην ατμόσφαιρα. Μπορούμε και θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο. Υπάρχει η δίψα, υπάρχει η θέληση στον κόσμο και πρέπει να μεταφερθεί στους παίκτες με κάθε τρόπο. Ας βρεθεί αυτός ο τρόπος και σύντομα.